att hjälpa rökare sluta röka

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-20
Du kan ha blivit personligen berörs av rökning av en släkting eller vän-andas passiv rökning, till exempel, eller ser begränsade familjens inkomst slösas bort på cigaretter. Men du kan vara den person som kan hjälpa att rökare sparka vana för gott genom att ge stöd. Ändra den dagliga kosten, att bli en övning partner och att ge kontinuerlig positiv kommunikation är alla sätt att hjälpa rökare att sluta röka

Du behöver:. .
Child
Hand desinfektionsmedel.
Clorox våtservetter.

Byt Diet

Stress är en viktig trigger som kan göra en rökare nå för en cigarett. Lägga humör-öka livsmedel i kosten kan hjälpa en rökare slappna av och avvärja hans begär.

Till exempel, inklusive livsmedel som innehåller mycket tryptofan, som mjölk och ägg, ökar produktionen av serotonin, den signalsubstans som ansvarar för upplyftande humör. Undvik stora mängder koffein-finns i kaffe, choklad och coladrycker-eftersom det kan orsaka oro och lägga till fysisk stress genom att dra ihop blodkärlen.

För mycket syra i kosten kan också orsaka illamående, vilket leder en del rökare att lysa upp. Erbjudandet snacks som kan tillfredsställa den muntliga upptagning, såsom morotsstavar eller stjälkar selleri. Tillreda hälsosam mat kan också motverka viktuppgång som ofta följer med att sluta röka.

Delta i motionspass

En rökare som vill sluta röka kommer att dra stor nytta av motion, och utövar är mycket enklare med en partner. Motion hjälper släppa stress, som är avgörande för någon att sluta röka. Aerob träning kan också hjälpa till att återställa lungfunktionen försämras av rökning. Det hjälper också producera endorfiner som ansvarar för att förmå "må bra" vibe. Att ha en partner att dela kortsiktiga motion mål med kan leda till bättre hälsa på lång sikt. Genom att uppmuntra motion genom gemensamma aktiviteter, kan du ge rökare extra incitament och engagemang för att sluta röka.

Erbjudandet positiv kommunikation

Ibland bara några få ord kan göra stor skillnad för en rökare som vill sluta röka. Positiv kommunikation lägger moraliskt stöd. Hjälp genom att göra det till en prioritet att skicka uppmuntrande, validera budskap som: "Du har inte rökt på 20 dagar. Fortsätt så! "Håll koll på pengarna rökaren har sparat genom att inte köpa cigaretter, och påminna henne om vad det betyder hon kan nu råd. Om hon faller av vagnen, erkänner glida men fortsätter att kommunicera ert stöd och tro att hon kan återhämta sig.

Previous:nothing Next:hur man håller upp din leverans bröstmjölken när barnet inte kan eller vill amma

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger säng sår
 • hur man förbereder för en allergi scratch test
 • hur man överlever PMS - kvinnans version
 • öronvax bort metoder
 • hur man kan stärka och platta till magen med "jack-kniv"
 • örtmedicin för klimakteriet
 • hur man ska hantera kvinnlig urininkontinens
 • sittande stol massage teknik
 • Skälen till den låga libido hos män
 • naturlig hosta rättsmedel för spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com