bästa sätt att sluta röka under graviditeten

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-26
För många kvinnor ger graviditeten motivation de behöver för att sluta röka. Graviditet emellertid också begränsar ditt val i att sluta metoder, som vissa piller och plåster kanske inte säkert för ditt blivande barn. Lyckligtvis finns det flera säkra sätt för gravida kvinnor att sluta röka. Rådgör med din läkare om din bästa kurs för att sluta röka under graviditeten

sluta Cold Turkey och rådgivning

Att sluta utan hjälp utifrån är det billigaste och säkraste sättet att sluta, men det kan också förvärra abstinensbesvär. Symtom på att sluta cold turkey, inklusive depression, ångest, irritabilitet, liksom seriösa cravings cigarett.
Om du har en tuff tid att sluta cold turkey, det finns olika rådgivning uttag du kan värva för att hjälpa till. American Cancer Society på 877-937-7858 erbjuder gratis rådgivning via telefon. Under tiden kommer en grupp eller individuell rådgivning sannolikt att kosta dig, även om vissa försäkringsbolag kommer att täcka delar av dessa sessioner.

Sluta småningom

Denna metod är billig och relativt säker, förutsatt att du vanan snabbt efter börjar. Eftersom kroppen kan ha en tuff tid att anpassa sig till utträde, kan detta vara en svår. Också, tills du slutligen sluta röka för gott, är ditt barn hotas av de få cigaretter du röker.

Nikotinersättning

Ett urval av tandkött och patchar är tillgängliga över disk på apoteket eller livsmedelsbutik. Dessa hjälper ta udden av nikotin uttag, och är särskilt användbara för att storrökare. Kom dock ihåg att nikotinersättning kan vara skadligt för ditt barn, särskilt om du bär en heldags patch eller tugga för mycket tuggummi.

Bupropion

Detta läkemedel är nikotin-fri, och minskar också mängden av viktuppgång för de som framgångsrikt slutat röka, jämfört med dem som inte använder medicinen. Biverkningar inkluderar sömnlöshet och illamående, men din läkare kommer att ha mer information om detta. En månads behov piller kan överstiga $ 100, även om vissa försäkringsbolag täcka en del av denna kostnad.

Hypnos och akupunktur

Båda dessa metoder är nikotin-fri och helt säkra. Men, dessa behandlingar är samtidigt bra att någon, obevisade medicinskt att sluta röka. Dessutom kan kostnaderna springa upp till $ 100 per session.

Previous:nothing Next:som kontaktlinser som är rätt för dig?

Relaterade artiklar


 • Graviditet och högt blodtryck symtom tryck
 • hjälpa ett barn som hakar
 • Hur snabbt kan du säga att du är gravid?
 • hur man lever längre och bättre
 • hur man kan bli av huvudlöss.
 • den bästa dieten för att bli gravid
 • de allra tidigaste graviditeten tecken
 • botemedel för vestibulit
 • hur man hanterar sängliggande under graviditeten
 • Så för att lindra illamående
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com