baby fysisk utveckling milstolpar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-03
Att veta vad som väntar i fråga om den fysiska utvecklingsarbete i bebisar kan hjälpa en förälder att kontrollera att hennes barn är på rätt spår. Fysisk checkups med barnläkare också bistå i att se barn når lämpliga milstolpar, och läkare kan ge råd om utvecklingen är försenad. Det är viktigt att komma ihåg att barn är individer och kan avancera i vissa områden snabbare än andra. Milstolpar ge en allmän ram för förväntningar

första tre månaderna

Barnet är att lära sig bemöta föräldrar och världen under de första tre månaderna i livet. Sugreflexen bör vara närvarande vid födseln. Han kanske kan vända huvudet från ena sidan till den andra liggande på magen och i den tredje månaden kommer att kunna lyfta på huvudet och bröstet. Muskler utvecklas i nacken och ryggen, och barnet kan observeras att lära sig stabilisera huvudet i upprätt läge.

fjärde och femte månad

Smiles, är skratt och kuttrande vanligen ses under denna tid. Bebisar kan ha möjlighet att lägga mer vikt på benen eftersom de hålls i stående ställning. Ökad fysisk aktivitet har observerats som spädbarn rulla runt, rock på plats och försöka att flytta runt. Barnet är intresserad av att observera hennes händer.

Sjätte månaden

Efter sex månader en baby kan ha möjlighet att sitta upp ensam utan stöd och räckhåll för leksaker och gripa dem. Som grovmotorik fortsätta att utvecklas, kan bebisar i den här åldern försök att stå upp medan du håller på möbler. Finmotorik börjar bli märkbar, t. ex. användningen av pekfinger och tumme för att hålla små föremål.

Sjunde, åttonde och nionde månader

Utfodring själv plockmat och letar efter tappade föremål observeras under denna gången. Ökad social interaktion är roligt för förälder och barn. Hon svarar på spel som Peek-a-boo. Krypande börjar under dessa månader, och barn får praktik gå själva tillsammans med hjälp från föräldrarna.

Tionde, elfte och Twelfth månader

Crawling, stå och gå med, eller utan stöd kan förväntas under denna tid. Barnet blir mer oberoende, övergår från flaskan till Sippy kopp och försöker en mängd fast föda. Kommunikationen blir mer komplicerad, eftersom barn lär sig förstå enkla anvisningar och gester hand.

Previous:nothing Next:Hur snabbt kan man bli gravid igen?

Relaterade artiklar


 • hur man väljer rätt plan vård
 • hur man kan bidra till att minska feber
 • hur man kan bli av under ögonen väska
 • hur man kan bli av diarré hos barn med hjälp av brat kost
 • hur man ska vara redo för en naturkatastrof
 • graviditet & ischiasnerven
 • lättnad för svullna ögon
 • hur man kan vara den lyckligaste personen levande
 • övningar för att undvika knäled
 • hur man köper ett blodsockertest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com