de bästa sätten att inte bli gravid

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-02
Att bli gravid kan vara spännande, men det är inte alltid välkomna nyheter. Graviditet i sig är en utmaning, som kräver mamman att ägna nio månader att odla en snart kommer att vara människa. Beslutet att skaffa barn bör diskuteras och planeras, som barn kräver mycket omsorg och ansvar. Preventivmedel och andra graviditet metoder för förebyggande kan erhållas på butikshyllor eller med en kort läkare besök

Avhållsamhet

Det enda idiotsäkert sätt att förhindra graviditet är avhållsamhet-att avstå från sex. Avhållsamhet är ibland på religiös övertygelse, även om detta inte är sant för alla. Även om det är det bästa sättet att inte bli gravid, är avhållsamhet inte alltid praktiskt. Men det är fortfarande det mest framgångsrika sättet att förhindra graviditet och smittas av sexuellt överförbara sjukdomar.

Preventivmetoder

Hormonell födelse kontroller och barriärmetoder är de vanligaste preventivmedel tillgängliga.

Preventivmedel hinder till exempel kondom, pessar eller spermiedödande medel finns på stormarknader och över disk. Hinder kräver införande före sexuellt umgänge. En barriärmetod förhindrar graviditet genom att hämma spermier från att kontakta en ägglossning ägg.

P-piller, även känd som p-piller, kräver ett recept från läkare och måste tas enligt anvisningarna. NuvaRing vaginala Insatsen är en annan form av hormonell preventivmetod som också kräver en läkares order.

progestin och östrogen plåster, progesteron implantat och injektioner progestin finns andra typer av preventivmedel hormonella preventivmedel tillgänglig som inte kräver vaginal insättningen. En läkare kan administrera ett skott hormon progesteron i skinkorna var var tredje månad.

Kvinna och manlig sterilisering

Sterilisering är ett alternativ för människor som inte vill bli gravid eller är klar med barnafödande. Kvinnlig sterilisering är också kallad "binda rören", där en läkare skapar ett hinder i äggledarna för att förhindra att ägg från att nå livmodern. Manlig sterilisering, känd som en vasektomi, är en poliklinisk procedur genom vilken spermierna hindras från att komma in nyskapande ström. I vissa fall kan både kvinnliga och manliga steriliseringen att vändas om patienten senare beslutar att försöka få barn.

Spiraler eller spiral

spiraler (IUP) är implantat placeras inuti en kvinna eller rätt under hennes hud . Implantaten skall införas genom en ob-gyn och anses sig vara mycket effektiv under graviditeten förebyggande. Implantat måste stanna på plats för år, ibland mer än tre år i taget. Koppar T IUD och Mirena intrauterint system är några av de vanligaste intrauterina inlägg, som måste avlägsnas av en läkare innan en kvinna försöker bli gravida.

Previous:nothing Next:diet tips för reflux hos barn

Relaterade artiklar


 • allergier mot förkylningar hos barn
 • graviditet omvårdnad planer
 • Vad styr stegen i andning av glukos
 • roll telomeras
 • livsmedel för att undvika med prostatit
 • den bästa kosten för hypoglykemi
 • jäst allergi hos små barn
 • influensa dimma biverkningar
 • metoder för smärtlindring som används under förlossning
 • graviditet & ischiasnerven
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com