den bästa dieten för att bli gravid

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-08
Kvinnor ska inte vänta tills de blir gravida att fokusera på att äta en hälsosam kost. Kost kan ha mycket att göra med om en kvinna kan bli med barn i första hand. Genom att äta hälsosam kost kan du öka din fertilitet och öka dina chanser att bli gravid på kortast tid

Livsmedel Lägg till

För att öka din fertilitet, är det viktigt att du konsumerar en välbalanserad kost. Fokus på naturliga livsmedel i stället för förädlade livsmedel. Få dina fettintaget från enkelomättat fett, som den som finns i olivolja, nötter och avokado. Ät naturliga livsmedel, som färsk frukt och grönsaker, som är fria från konserveringsmedel och tillsatser. Sådana tillsatser kan störa blodsockernivåer, förnärma dina hormonbalans och minska din fertilitet. Komplettera ditt intag av färskvaror med friska kolhydrater, t. ex. de som finns i 100 procent fullkornsprodukter.

Livsmedel ska undvikas

Undvik att äta rött kött, eftersom det ökar graden av ammoniak i kroppen vilket i sin tur kan störa implantationen av ett ägg i livmodern. Ät vete och mejeriprodukter endast med måtta. Många kvinnor som är intoleranta mot vete utan att ens inse det, så det är bäst att undvika vete produkter när de försöker bli gravida. Mjölkprodukter är fulla av djur hormoner som kan påverka dina hormonnivåer. När du köper mejeriprodukter, välja ekologiska alternativ eftersom de innehåller lägre halter av dessa djur hormoner.

Kraftigt minska eller eliminera din konsumtion av alkohol, vilket även kan negativt påverka din hormonbalans. Undvik rökning och droger av något slag, eftersom nikotin och de flesta läkemedel minskar hälsa dina äggstockar och kan störa ägglossningen cykeln. Klipp läsk och kaffe från din kost -. Båda innehåller koffein, vilket upprör din naturliga blodsocker och är en misstänkt orsak till missfall under de första tre månaderna av graviditeten

vitamintillskott

Eftersom de flesta kvinnor antingen inte kan eller inte får tillräckligt med näring från sin dagliga kost, är det viktigt att börja ta vitamintillskott när de försöker bli gravida. Välj en prenatal vitamin som erbjuder ett bra utbud av viktiga vitaminer och mineraler. I synnerhet leta efter en som innehåller B-vitaminer, folsyra och zink. Dessa vitaminer är nödvändiga för en korrekt bildandet av kvinnliga könshormoner. De hjälper också till att minska risken för fosterskador och är nödvändigt i en sund menstruationscykel.

Previous:nothing Next:Vad kan jag göra för att göra mig gå in arbetskraft?

Relaterade artiklar


 • enkelt banta för tonåringar
 • hur man hittar hem hand om ett handikappat barn
 • behandlingar mot håravfall i tonåren
 • hur man ger upp alkohol under graviditeten
 • vad är bra behandlingar för huvudlöss?
 • de bästa sätten att lugna ont i halsen
 • varför bebisar har feber anfall?
 • pseudoefedrin biverkningar
 • effektivt rättsmedel för kramp i benen
 • hem rättsmedel för förkylningar hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com