den bästa icke-kemiska sätt att bli av med huvudlöss

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-19
Huvudlöss är små insekter som lever av mänsklig hud och blod. Detta villkor är inte bara mycket smittsam, men kan också vara mycket svårt att behandla. En hona kan lägga upp till 100 ägg eller "gnetter" på hårstrån, är så effektiv behandling nödvändig. På grund av den potentiellt skadliga biverkningar av kemiska-baserade schampo, många föredrar att använda alternativa metoder för att behandla sin löss. Naturliga schampo och några huskurer i kombination med ordentlig kamning kan vara effektiva

Du behöver:
balsam fönster luft.
Öronproppar.

Hårschampo

Det finns många naturliga schampon som du kan hitta på nätet och /eller på din lokala hälso-mataffär. Eteriska oljor som tea tree och pepparmynta kan hittas i många löss schampo. Dessa starka oljor är kända för att döda löss och bidra till att förhindra löss under en lokal utbrott. Du kan göra din egen naturliga löss schampo genom att lägga till tre matskedar olivolja, en tesked tea tree olja och en tesked eukalyptusolja något milt schampo som du redan har hemma. Oavsett om du av en premade schampo eller gör din egen, se till att kamma ut alla döda insekter eller gnetter efter tvättning.

Hem Rättsmedel Några av de bästa icke-kemiska behandlingar för löss kan hittas direkt i ditt skafferi . Olivolja och majonnäs är välkända kvävande medel, effektiv för att döda löss. Efter dousing håret med antingen olivolja eller majonnäs, täck med en duschmössa och lämna på hela natten. På morgonen Skölj håret ordentligt. Var medveten om att det kan ta flera gånger för att helt ta bort alla tecken på att olja eller majonnäs.

En annan bra åtgärd är ättika. Känd för sin starka syror, ättika är till hjälp i att lossa nits från de enskilda hårstrån. För denna behandling, skölj håret med en kopp vatten och två matskedar ättika efter ett schampo. Efter antingen behandling, att kamma igenom bort gnetter.

Kamma

Det mest effektiva icke-kemiska sättet att bli av med huvudlöss är genom ordentlig kamning. Detta väsentliga behandling är det enda sättet som kan garantera nit borttagning. Avsnitt håret av i små bitar. Kamma försiktigt varje bit med en luskam. Efter varje slag, doppa kammen i en kopp vatten och peka ut några gnetter. De kommer att se ut som små bruna prickar som flyter i vattnet. Var uppmärksam på de områden som bakom öronen och över nacken. Dessa varmare områden är heta platser för NIT-om. Denna kamning process bör ske minst två gånger om dagen i två veckor för att vara säker på att alla nits har tagits bort. När du har en klar kopp vatten efter en kamning, kan du anta att du är löss-fri.

Om du känner dig inte riktigt kamma igenom håret för att ta bort nits, hitta någon att göra det åt dig. För en avgift, många företag, som hår Fairies, kommer hem till dig och garantera nit borttagning. Även om detta kan vara kostsamt, är det ofta värt besväret.

Previous:nothing Next:farorna med plastflaskor

Relaterade artiklar


 • hur man använder progesteron kräm för att lindra värmevallningar
 • använder kalendern metod för att fastställa fertila dagar
 • graviditetsillamående avhjälpa
 • den bästa staten att leva i med astma
 • hur man handskas med överskott viktökning under graviditeten
 • hur du kan få i dina linser utan problem
 • varför bebisar har feber anfall?
 • hur man köper kort sikt sjukförsäkring
 • Varför är njursten farliga för barn?
 • spik tekniker svampangrepp behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com