enkelt banta för tonåringar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-06
Statistiskt, ett växande antal tonåringar är överviktiga eller feta. Som av 2008, upp till en tredjedel av alla amerikanska tonåringar var överviktiga. Förutom de inneboende hälsoriskerna med unideal vikt vinster, kan tonåringar vara särskilt känsliga för den psykologiska problem som är förknippade med viktuppgång och kroppsuppfattning. Tack och lov, kan tonåringar göra en positiv livsstilsförändring att ta itu med dessa problem. Med specifika bantning strategier kan tonåringar gå ner i vikt och nå sina personliga mål vikt på ett hälsosamt och hållbart sätt.

Biologiska och livsstilsfaktorer för tonåringar

Till skillnad från vuxna, är tonåringar kroppar förändras ständigt. Detta kan påverka viktökning och viktminskning. Den viktigaste faktorn är puberteten, som ofta direkt påverkar en tonåring kroppsform och vikt. Flickor och pojkar kan uppleva en snabb ökning i vikt under puberteten. Detta orsakas av hormoner som stimulerar muskeltillväxt i teen pojkar och kroppsfett ökar andelen i tonårstjejer. Det är viktigt att notera att dessa är alla steg mot vuxen mognad, och inte alla ökar i vikt: den tonåring blir överviktiga.

Dessutom innebär den snabba livsstil för många tonåringar de ofta konsumerar bearbetade , färdiga livsmedel som kan bidra till viktökning. Tonåringar som äter i en skola cafeteria kan också ha enkel tillgång till kaloririka och näringsfattiga livsmedel brister såsom läsk, chips och pommes frites. Erkänner dessa viktiga biologiska och livsstilsfaktorer kan bidra till tonåringar göra upplysta beslut om viktminskning.

Grunderna

Grundläggande sunda matvanor principer kan främja en säker viktminskning hos tonåringar och kan hjälpa till att påskynda fördelarna med alla specialiserade diet. Öka andelen frukt och grönsaker, som uppfyller hunger cravings utan att inducera viktökning. Enkelt exempel ett glas apelsinjuice med fruktkött och frukt mellan varje måltid. Undvik hög socker och förädlade livsmedel, såsom snabbmat måltider och godis. Tonåringar också bör sträva mot att äta tre måltider om dagen. Även detta kan vara svårt i skyndade livet för en tonåring, hoppar över måltider inte främja viktminskning och kan även långsamma metabolismen av vissa individer.

Motion, utan en särskild aspekt av en diet, kan också stimulera viktminskning. Den mänskliga kroppen härrör energi från ätit, och överskottsenergin lagras. Viktökning upplevs ofta när individer inte bränna bort denna lagrade överskottsenergi. Ökning aerob träning genom att gå, jogga eller springa. Tonåringar kan vilja väcka en iPod eller en liknande produkt som hjälper motivera dem medan de tränar.

Diet exempel

fettsnål kost har varit en av de mest stadigt praktiserade former av bantning i USA. En fettsnål kost är enkel tack vare de många fettsnåla och fettfria produkter finns på de flesta livsmedelsbutiker. Vanligtvis innebär en sådan diet begränsa kalorier från fett till bara en fjärdedel av tonåringens totala kalori förbrukning.

Dieter låg på kolhydrater och hög halt av protein, som Atkins Diet och The Zone Diet, är populära och genom att begränsa kolhydratintaget till 60 gram om dagen eller mindre. Klipp ut tomma kolhydrater, som bröd och socker. Öka proteinintaget genom att äta mer magert kött, ägg och mejeriprodukter.

lågkaloridieter får inte idealiskt för tonåringar, på grund av deras behov av kalorier till bränsle deras tillväxt. Det är dock en viss grad av kalori begränsningen till nytta. En grundläggande princip i viktminskning process innebär förbränner mer kalorier än vad som konsumeras. Märkes-dieter som utnyttjar dessa principer omfattar populära Viktväktarnas program. Ät kalorifattig, näringsrika livsmedel såsom bönor, korn och magert fjäderfä.

Faror

Tonåringar bör konsultera en läkare innan du försöker att anpassa sin livsstil och gå ner i vikt. De specifika biologiska behov av tonåringarna kroppen kan innebära att vissa matvanor, såsom extrema lågkaloridieter, kan medföra viktminskning på en risk för tonåringens allmänna hälsa. Ytterligare hälsorisker för att banta inkluderar ben och muskler förlust och anemi. Diskutera din personliga livsstil med en läkare för att hitta en lämplig diet plan som fungerar för dig.

Previous:nothing Next:effektivitet recumbent cyklar

Relaterade artiklar


 • aha kolesterol riktlinjer
 • Vilka är de behandlingsmetoder för en brusten skiva?
 • blåsljud hos barn
 • hur man förstår vad som orsakar gupp på ögonlocken
 • pseudoefedrin biverkningar
 • Hur du tar Ambien försiktighetsåtgärder
 • hur de ska hålla sig i form (även med barnen)
 • de bästa sätten att inte bli gravid
 • hur man reser med flyg under graviditeten
 • idealisk kolesterol läsning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com