ett sätt att sluta röka

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-04
Vägen till att sluta röka är olika för varje person. Många av skälen till att människor röker --- bland annat stress eller nikotinberoendet --- kan vara gemensamma, men utan ordentligt stöd eller trampa utanför boxen traditionella sluta röka metoder kan viljan att sluta äventyras. Men strategier som akupunktur, mobilisera familjemedlemmar och med receptbelagda mediciner kan alla hjälpa dig att sluta röka

receptbelagda läkemedlen

Två Food and Drug Administration (FDA)-godkända läkemedel, Zyban och Chantix, är tillgängliga för recept som ett sätt att sluta röka. De fungerar genom att ta upp hjärnans struktur och nervceller som bidrar till rökning. Chantix reaktiverar nikotinreceptorerna att bättre få nikotin från cigarettrök. Detta minskar sug, vilket kan begränsa rökning över tid. Zyban förbättras faktiskt en rökares humör genom att fungera som en anti-depressiva. Zyban adresser dopamin och norpinephrine nivåer hjärnan genom att reglera dem. När nivåerna av båda är avstängda, kan de leda till cravings och missbruk associerade med rökning.

Trots sina framgångar, varnar FDA att de också kan påverka rökarens psykiska hälsa. De krävde nyligen både läkemedels tillverkare att ge konsumenterna möjlighet att varna sina läkare bör de erfarenheter tankar på självmord eller allvarliga symtom depression. Användarna bör bara ta de mediciner som ordinerats.

Akupunktur

Om tanken på nålar skrämmer dig, kan du tänka att rädsla om du vill sluta röka. Akupunktur är en annan rökavvänjning teknik som omfattar att infoga tunna nålar genom olika delar av kroppen. Platserna är först bestäms efter en rådgivning session av specialist, som kommer att försöka hitta orsaken eller associerade orsakerna till rökning. Han kommer också ge dig råd om förberedelser för livet efter rökning, t. ex. genom cravings. De akupunktur specialist kommer då att börja sätta steriliserade nålar i kroppsdelar som kommer att främja en hälsosam flöde av helande. Dessa punkter kan vara nervändarna, muskler eller blodkärl. Efter minst en halv timmes avkoppling är de nålar bort.

Familj support

Engagera din familj som ett sätt att sluta röka. Ett sätt att bekämpa viktökning ofta förknippas med att sluta röka är genom motion, välj familjevänliga former som att spela frisbee, ridning cyklar eller simning. Om du har familjemedlemmar som röker, uppmuntra dem att sluta med dig. Om de väljer att inte ha dem låta dig veta när de planerar att röka så att du kan lämna området och undvika frestelsen. Familjer bör också förstå att ditt humör kan bli irriterad och irrationell, två symptom på rökstopp. Uppmuntrar dem att ha tålamod och uppmuntra dig att stanna på vägen.

Previous:nothing Next:hur man hittar alternativa val av mat för glutenallergi

Relaterade artiklar


 • manlig hälsa tips
 • hur konditionstest
 • nasal drip hos barn
 • vad som är bra för barns förstoppning?
 • tips på quiting rökning
 • hur man förstår vad som orsakar gupp på ögonlocken
 • Definitionen av ett Pap-test
 • hur man håller elden brinnande i ditt förhållande efter barn-super mamma
 • husdjur för barn som har astma
 • hur man handskas med en dålig prognos vid graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com