frukt allergier hos barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-13
Många tror att födoämnesallergier är vanligare hos yngre barn än de egentligen är. Mat och allergier frukt påverkar endast 5 till 8 procent av små barn och endast 2 procent av äldre barn med många outgrowing det skick då de är 3 år. Barn till föräldrar som har allergiska reaktioner mot frukt kommer sannolikt att ärva frukt allergier, men med lämpliga justeringar för deras livsstil och val mat, kan de njuta av alternativa frukter, få näring och njutning trots allergi restriktioner.

Symtom

Frukt allergier hos barn inträffar vanligtvis snabbt efter specifika livsmedel har förtärts. Symtom på frukt allergier hos barn varierar från lindriga reaktioner såsom utslag och /eller blåsor där frukten har kontaktat mun till måttliga reaktioner såsom nässelfeber och hudutslag, diarré, illamående och kräkningar, magont och buksmärtor. Barn med frukt allergier kan också drabbas av anafylaxi, en allvarlig allergisk reaktion som innebär tunga och svalg svullnad, väsande, begränsad andning, en minskning av blodtryck, eventuellt chock och dödsfall.

Hem Behandling

Barn som fick lindriga allergiska reaktioner mot frukt som kliande mun, utslag eller blåsor där frukten har kontaktat munnen är lätt att behandla hemma utan professionell medicinsk behandling. Erbjud dina barn is marker för att suga på för att lindra smärta och klåda från sår eller blåsor i munnen. Uppmuntra dem att dricka vatten och mild vätskor som inte har kolsyra eller stora mängder salt som ytterligare kommer att irritera munsår eller blåsor. Over-the-counter hudutslag behandling krämer kan erbjuda lindring för utslag utanför mynningen, gäller små belopp och var försiktig vid tillämpning, att se grädde är inte för nära läpparna eller munnen, så medicineringen inte förtärts.

Professionell behandling

Svåra frukt allergiska reaktioner hos barn kräver omedelbar akutbehandling. Eftersom deras hals och tungor kan svälla och orsaka begränsat andas, bör barn som upplever en svår allergisk reaktion mot frukt omedelbart vidtas för att en akutmottagning eller till deras barnläkare kontor för läkarvård. Måttlig allergiska reaktioner mot frukt såsom utslag, nässelfeber, illamående, kräkningar och diarré kan behandlas med receptbelagda mediciner, enligt de symptom barnet upplever.

Överväganden

Frukt allergier är oftast ärftlig, och därför om ett barns föräldrar upplever frukt allergier de också kan ha allergiska reaktioner mot frukt. Utbilda dina barn om vad frukt de är allergiska och vilka livsmedel innehålla de särskilda frukt för att förhindra reaktioner. Prata med dina familjemedlemmar och vårdgivare om ditt barns allergi mot frukter. Många människor underskattar misstag ett barns allergisk reaktion mot frukt och kanske tycker att det är okej att ge barnet en liten mängd frukt eller livsmedel som innehåller frukt att ditt barn är allergiskt mot.

Förebyggande /Lösning

Frukt allergier hos barn uppträder vanligtvis inom frukt grupper såsom citrusfrukter, bär, meloner och äpplen. Äpplen står för merparten av frukt allergier inom barn och vuxna. Barn upplever sällan en allergisk reaktion mot alla frukter och kan få viktiga näringsämnen från andra olika typer av frukt som inte orsakar allergiska reaktioner.

Previous:nothing Next:som vattenflaskor är giftiga?

Relaterade artiklar


 • motåtgärder vid en hosta baby
 • abort förfaranden
 • angiogenes tillväxt
 • de bästa sätten att inte bli gravid
 • biverkningar av Varivax booster skott
 • hur att hålla sig frisk från 40 veckors graviditet
 • frågor att ställa din läkare innan graviditeten
 • hur man får löss av långt hår
 • livsmedel för att säkerställa viktuppgång
 • skälen till foten smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com