hälsosam kost pyramid för barn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-07
I april 2005 infördes en ny matpyramiden infördes här i Amerika som Förenta staternas Department of Agriculture grund av klättring belopp av barnfetma. Nya riktlinjer ger mer praktiska råd om att ge barn en sund och balanserad kost tillsammans med motion. Eftersom ett barns hälsosamma framtid är i händerna på den förälder måste de lära dem rätt kost genom att vara en god förebild

Pyramid Basics

De nya riktlinjerna föreslår att barn äter mer frukt, grönsaker och fullkornsprodukter än tidigare och att de få 30 till 60 minuter måttlig till tung träning varje dag.

regnbågsfärgade band som representerar olika livsmedelsgrupper köra från toppen till botten av nya pyramid, i stället för att staplas på varandra i den gamla versionen. Bredden på varje band visar hur mycket mat en person bör äta från varje grupp. Ät mindre av vissa livsmedel och mer av andra. Mat grupperna representeras av sex färger: orange (korn), grön (grönsaker), röd (frukter), blå (mejeriprodukter och kalcium-rika livsmedel), lila (proteiner-kött, bönor och fisk) och gul (fetter och oljor ). Trappor på pyramiden representerar vikten av motion och de enkla åtgärder du kan vidta dagligen för att förbättra barns hälsa.

Tips för sunda matvanor

ge en mängd olika livsmedel i baslivsmedel grupper för måltider. Håll dig borta från mättade fetter, transfetter, tillsatt socker och salt. Plan tre måltider och ett till två mellanmål per dag, vilket gör hälsosamma mellanmål en prioritering som frukt, fettsnål mjölkprodukter, och nötter (om barnet är gammalt nog). Portion kontroll är bra att förebygga fetma och inte kräva att barn rent sin tallrik eftersom det inte lära barnen medvetenhet av att vara full och nöjd.

Sneak gott om grönsaker till mat som att lägga grönsaker till smörgåsar, skära grönsaker serveras med låg fetthalt dips för mellanmål, och lägga till en mängd olika grönsaker till soppor, grytor och gratänger (även kanske några sådana nyheter för barn att smaka).

Tänk på hela korn vid servering spannmål och bröd. Prova havre, fullkorn, råris, och andra. Håll dig borta från den vita saker (mjöl, bröd, ris och socker) så mycket som möjligt.

Be barnen hjälpa till i köket och kreativ med mat konstruktion. De kan lägga till smiley i smörgåsar med skära frukt och grönsaker för ansiktsdrag. Vad sägs om det berömda "myror på en stock", där selleri är fyllda med jordnötssmör och prydda med russin som myror? Skär bröden i former med kaka fräsar, göra fryst juice koppar med 100 procent juice, dekorera bakad potatis med vegetarisk ansikten --- listan av kreativitet är oändlig och hjälper picky eaters njuta av sina måltider.

Viktigast Använd inte mat som belöning eller ett sätt att visa din kärlek --- alltid använda kramar och beröm istället.

Previous:nothing Next:diet om du är gravid med tvillingar

Relaterade artiklar


 • manlig hälsa tips
 • hur lång tid tar navelsträngsblod senast?
 • hur man köper inteckning poäng
 • hur man ska gå din väg till hälsa
 • bästa behandlingarna för baby eksem
 • hur man kan bli av huvudlöss.
 • hur man desinficera för virus
 • bästa sätten att ta hand om ditt hår
 • hur man kan bli av under ögonen väska
 • hur man kan bli av toe nagelsvamp ordentligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com