hem rättsmedel för ett barn med en kall

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-21
De flesta barn har åtta till 10 förkylningar per år för de första åren av livet. De vanligaste symtomen är nästäppa och rinnande näsa. Eftersom det inte finns något botemedel mot förkylning är den bästa insatsen för att göra vad du kan hemma för att öka komforten för ditt barn tills han eller hon mår bättre. Här är några tips från experterna på Mayo Clinic om hur man tar hand om ditt barn medan de återhämtar

stanna hydrerade

Bo släckt väl är viktigt när kämpar en förkylning. När ditt barn har en täppt näsa, är det inte alltid lätt för henne att dricka hennes normal mängd vätska. Var säker på att du uppmuntrar din lilla att konsumera samma mängd vätska som när hon är frisk. Amning kan vara särskilt fördelaktigt för sjuka barn, som mammas mjölk innehåller skydd mot bakterier som kan orsaka förkylning.

Humid Air

Fuktig luft är bra för någon som lider av en förkylning, eftersom det hjälper till att förhindra slem membran från att torka ut, vilket kan förvärra dina symtom. Använd en luftfuktare i barnets rum medan han sover för att hjälpa honom andas lättare och vila bättre. Var noga med luftfuktaren inte är riktad direkt mot hans säng, som kan orsaka till skivorna blir fuktiga.

Steamy duschar är ett annat bra sätt att ge fuktig luft. Om du inte känner dig bekväm står i duschen med ditt barn, kör duschen så badrummet luft blir ångande och sedan stå där med ditt barn --- ännu ett par minuter kan ge resultat.

Lossa och ta bort slem

Använda en over-the-counter saltlösning kan hjälpa till att lossa några av slem i din lilla näsa. Prata med din barnläkare om vad som rekommenderas för ditt barn.

Sug slem med hjälp av en gummi-lampa spruta. Enligt experterna vid Mayo Clinic, börjar du genom att klämma på sprutan så att den innehåller ingen luft. Sedan in den i näsborren ca 1 /4 till 1 /2 tum, pekar det mot ryggen och sidan av näsan. Håll spetsen på plats och släpp glödlampa. Dra försiktigt spetsen ur näsborren och pressa innehållet i en vävnad. Detta kan upprepas så ofta som behövs för ditt barns bekvämlighet . Var noga med att rengöra sprutan med tvål och vatten.

Previous:nothing Next:biverkningar av rephresh

Relaterade artiklar


 • viktminskning under amning
 • Hur man känner igen graviditetsdiabetes
 • Vilka är de behandlingar för trasten för spädbarn?
 • är klubb fötter genetisk?
 • tecken på en urinvägsinfektion hos spädbarn
 • de mest effektiva preventivmedel
 • fysiska utveckling för 4 & 5-åringar
 • glukosnivåerna under graviditeten
 • typer av system i den mänskliga kroppen
 • hur man överlever PMS - kvinnans version
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com