hem rättsmedel för öronvax bygga upp

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-16
Öronen är vanligtvis självrengörande: öronvax arbetar sig mot ingången av hörselgången och sedan faller ut eller tvättas ut när du badar. Men ibland bygger öronvax upp i kanalen, vanligtvis när ett finger eller annat föremål in i kanalen komprimerar vaxet och skjuter djupt in i kanalen. Beroende på det belopp som av vax, kan en ackumulering av vax orsaka öronvärk, nedsatt hörsel, en känsla av fullkomlighet i örat, eller tinnitus (utfrågning ljud i örat). De flesta fall av öronvax uppbyggd kan lösas med huskurer.

Ear Bevattning

Ear bevattning innebär att spola ut hörselgången med vatten för att avlägsna överflödigt vax. Denna metod är mest effektiv när du först sätta droppar vax uppmjukning i örat för att lossa vax uppbyggd.

Du kan använda mineralolja eller babyolja för att mjuka upp vaxet. Använda en pipett, sätta några droppar olja i hörselgången. Du vill hålla huvudet lutas åt sidan i flera minuter medan oljan sitter i hörselgången.

Istället för mineralolja, kan du även använda en blandning av lika delar väteperoxid och vatten. Droppa några droppar i hörselgången. Du kommer förmodligen uppleva en bubblande känsla i örat, hålla lösning på plats tills den bubblande har mest slutat, vanligtvis cirka tio eller tjugo minuter.

Du kan köpa över disk örondroppar från apoteket. Sådana droppar innehåller vanligen karbamidperoxid och får framgång i avlägsna uppbyggd om väteperoxid eller olja misslyckas.

Du kan upprepa dessa åtgärder två gånger per dag under fyra eller fem dagar. (I fallet med over-the-counter örondroppar, följ anvisningarna på paketet. ) När du tror att vaxet har mjukats upp, försök att driva bort vaxet med hjälp av örat bevattning. För mineralolja, kanske du vill vänta ett par dagar innan bevattning, eftersom oljan kan ta en stund för att mjuka upp vax. När det gäller de peroxid, kan du prova bevattning efter din första ansökan, som ibland endast en ansökan behövs för att bryta upp vaxet.

att bevattna, använd en glödlampa spruta för att spola ut i hörselgången med vatten. Kontrollera att vattnet är kroppstemperatur, eftersom vatten att det för kallt eller varmt kan orsaka smärta eller yrsel. Om oljan eller peroxid har lyckats lossa vax, spolning med vatten tar bort det från kanalen.

Ska du inte göra

Försök inte att ta bort vax byggs upp genom att hålla något i örat, till exempel en bomullspinne, en bobby stift eller ett finger. Sådana åtgärder vanligtvis vidare kompakt vaxet och skjut längre tillbaka i hörselgången.

Använd inte öra ljus för att försöka ta bort vax. Öron genomlysning, som innebär att placera ett tänt ljus i hörselgången för att smälta vax, kan vara farligt för öronen.

Söker medicinsk Uppmärksamhet

Du kanske vill söka läkarvård om du inte har lyckats ta bort din vax uppbyggd efter en vecka av hembehandling. I vissa fall kan överskottet öronvax inte tas bort utan en läkares hjälp.

Previous:nothing Next:hjälp för ledvärk

Relaterade artiklar


 • utvecklingen av ett flickfoster
 • Graviditet & fosterutvecklingen
 • graviditetsillamående avhjälpa
 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • vad man ska använda för att förhindra bristningar
 • hjälp med klimakteriet
 • missfall smärtlindring
 • orsakerna till en kliande, fjällande hårbotten
 • tips för att bli gravid med hjälp av hem artificiell insemination
 • hur lätt graviditetsillamående
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com