hur man förstår varför du blir kortare med åldern

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-26
Har du haft din längd mätt nyligen? Du kanske aldrig har varit supermodell lång, men om det var ett tag, kan du bli förvånad över att du är lite kortare än du brukade vara. Skyll inte det på mätstickan. Chansen finns att längdminskning är verklig. ? Vad orsakar minskad kroppslängd med stigande ålder och är det något du kan göra åt det

Du behöver:.
Barn
Hand desinfektionsmedel.
Clorox våtservetter.


1.
Tjockleken med åldern är ett normalt fenomen som kan sticka fram sitt fula huvud så tidigt som år trettio. Det påverkar både män och kvinnor, med kvinnor som visar en något större förlust av höjd över åren än män. Blir kortare med åldern var ursprungligen tänkt att bero på krympning av skivorna mellan varje kotor, men en undersökning som visade den verkliga orsaken är kompression av beniga kotorna själva. Hur mycket höjd gör de flesta människor förlorar? De flesta människor offer i genomsnitt 0,4 inches i höjd vart tionde år efter fyrtio års ålder. Tyvärr finns det mycket som kan göras för att bekämpa denna typ av åldersrelaterad längdminskning.
2.
En mer allvarlig orsak till förlust av höjd med åldern är osteoporos. Det är där kotorna faktiskt bryta ner på grund av benförlust. Detta kan leda till beniga missbildningar såsom böjd över utseende som ses hos äldre damer samt förlust av höjd. Även benskörhet är vanligare hos kvinnor, den påverkar också män och en del människor tror att denna sjukdom är underdiagnostiserat i den manliga befolkningen.
3.
Hur vet du om du upplever normal höjd förlust med ålder eller osteoporos? Benskörhet kan vara en tyst sjukdom förrän den första frakturen. Ett sätt att identifiera ett problem är att hålla noggrann koll på höjd. En höjd förlusten av två inches eller mer under vuxen ålder är ett varningstecken om potentiella ben problem och bör följas upp med en bentätheten undersökning för att kontrollera för osteoporos. Höjd bör rutinmässigt kontrolleras vid varje läkarbesök och eventuella förändringar noteras från tidigare mätningar. Om det finns en väsentlig förändring eller om det finns riskfaktorer för osteoporos, kan ytterligare utvärdering behövas.
4.
Kan hormonbehandling såsom användning av östrogen hos kvinnor förhindra höjd förlust med åldern? En studie publicerad i tidskriften Menopause visade att östrogen har liten eller ingen effekt på förebyggande av åldersrelaterade förlusten i höjd. Med de potentiella riskerna med hormonbehandling blir så uppenbart det är osannolikt att vara en säker lösning på detta problem ändå.
5.
Nedersta raden? Höjd förlust med åldern är normalt men för mycket förlust i höjd är det inte. Träffa din läkare regelbundet och se till din längd kontrolleras vid varje besök och jämfört med förra mätningen. Var noga med att diskutera med din läkare några risker för osteoporos du kan ha med släkthistoria. Sedan står högt!


Previous:nothing Next:bästa sätt att sluta röka under graviditeten

Relaterade artiklar


 • de bästa sätten att hitta rätt akne produkt
 • vitamin E minska bristningar?
 • spädbarn långsam utveckling i tal
 • hur man kan bota intestinal tuberkulos
 • biverkningar av estradiol gel
 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • hur du får din vikt när ingen skala finns
 • vad drinkar rena levern?
 • löss behandling under graviditeten
 • hur du kan få i dina linser utan problem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com