hur man hittar alternativa val av mat för glutenallergi

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-04
Gluten är en blandning av proteiner som finns i vissa spannmål, särskilt vete. Men en glutenfri kost är inte samma sak som en vete-fri diet, och en del glutenfria livsmedel inte är vete gratis. Den Celiac glutenintolerans Association definierar en glutenallergi som mer än bara en allergi. Celiaki (CD) som en "genetisk störning. Hos personer med CD, äta vissa typer av protein, som kallas gluten, sätter igång en autoimmun reaktion som orsakar skador på tunntarmen. Detta i sin tur gör att tunntarmen att förlora sin förmåga att absorbera de näringsämnen som finns i livsmedel. "CD kan leda till undernäring och andra komplikationer om det inte kontrolleras
1.
Lära sig läsa etiketter i mataffären. Ingrediensen uttalande är det mest exakta sättet att identifiera vad som finns i ett livsmedel eller dryck produkt. Detta hjälper dig att fatta välgrundade val av livsmedel. Undvik mat som är blekt, tillsammans med vete, korn och andra livsmedel. Hitta en omfattande lista över livsmedel för att undvika på Celiac. com (länk nedan).
2.
Samarbeta med din läkare. Arbeta med din läkare eller dietist för att lära sig att identifiera felande livsmedel och att erkänna gluten i etiketter, dolda källor och korskontaminering av livsmedel. De kan också rekommendera en kost bestående i huvudsak av färskvaror som frukt, grönsaker, kött, kyckling, fisk, ägg och vissa mejeriprodukter. Din läkare kan också rekommendera en flera vitamin-och mineraltillskott.
3.
Få hjälp från andra. Kolla in den stora mängd information från experter. Du hittar glutenfria kokböcker, glutenfri matvaror, nyhetsbrev, webbplatser och stödgrupper som kan ge användbar information, recept och idéer. CSA har skapat en enkel att läsa diagram på deras hemsida (länk nedan) som beskriver livsmedel som bör ingå i grundläggande kost en med CD.
4.
Prova nya recept. Detta hemgjord mellanmål är säker på en smakbit av protein som rymmer en punch för en snabb energikick. Den innehåller en kopp mandel smör, en kopp Amaranth flake spannmål, fyra uns av sojaprotein pulver?, En kvarts kopp lin måltid, en tredje kopp datum socker?, Och en kopp lätt rostad, osötad kokosnöt. Enkelt blanda ingredienser (minus kokosnöt) i en blandarskålen och slå till det är en deg. Forma till små bollar i form av en bar, och rulla i rostad kokos. Ställ i kylen i en timme, och njuta. Dessa barer håller sig färskt i upp till högst en vecka.


Previous:nothing Next:tips på quiting rökning

Relaterade artiklar


 • vision-att förbättra ögonövningar
 • kvarstående effekter av p-piller
 • Nutrition & fostrets hjärna utveckling
 • viktminskning fördelar med ånga duschar
 • vad som är bra för barns förstoppning?
 • myter klimakteriet om
 • rättsmedel för spruckna läppar
 • graviditet mage övningar
 • hem rättsmedel för förkylningar hos barn
 • effektivt rättsmedel för kramp i benen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com