idéer för att använda mandelolja

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-14
Mandelolja är en lätt, mild olja med nötaktig smak och är rik på omättade fetter och essentiella fettsyror. Oljan utvinns från de torkade kärnan av anläggningen och har varit en populär ingrediens i kosmetika världen och i Ayurveda, ett gammalt sjukvårdssystem som är hemma i Indien

Skin Care

Mandelolja är en rik källa av alfa-tokoferol, en typ av vitamin E som bäst tas upp av människokroppen. När de appliceras lokalt, hjälper det med torr och skadad hud som oljan minskar vatten förlust och förbättrar hudens vatten bindande förmåga. Mandelolja är också rik på vitamin K, som bidrar till att förbättra missfärgning av huden och minskar uppkomsten av mörka ringar. Fettsyror i mandelolja hjälper det cellulära membranet för att bibehålla hudens elasticitet och minskar ojämnheter i huden. Oljan lämnar inte huden oljig, täpper inte till porerna och är lämplig för alla hudtyper.

Hälsofördelar

Mandelolja är bra för matsmältningen, eftersom det bidrar till förflyttningen av livsmedel i tjocktarmen . Oljan har laxerande egenskaper och kan användas som en pall mjukgörare genom att ta 2 msk. av mandelolja gång per dag. Observera att olja inte bör konsumeras mer än en vecka. Det är ett utmärkt smörjmedel och hjälper till med kroppen inflammation och klåda. Mandelolja har också farmaceutiskt bruk. De används för läkemedel som försämras i vatten baserat flygbolag.

Baby Massage Oil

Massera bebisar med olja istället för torr massage har mer lugnande inverkan på barn. En forskning från Touch Research Institute anger att spädbarn visade färre stress beteenden och lägre stresshormoner efter en massage med olja mot torr massage. Mandelolja är ett bra val av massage olja för barn eftersom de är så gott som oparfymerad. En baby ansluter till sin mor av den personliga doft som mamma bär och massera med mandelolja inte stör mönstret, plus barnet får nytta av oljan.

Previous:nothing Next:övningar för att förstora brösten

Relaterade artiklar


 • allergier mot förkylningar hos barn
 • tips för att bli gravid med hjälp av hem artificiell insemination
 • hur konditionstest
 • 10 bästa sätten att få arbete
 • hur man ska behandla ömma bröst
 • vad är orsakerna till pediatriska magont?
 • hur man kan stoppa hicka omedelbart
 • hur man ska behandla bipolär sjukdom med zonterapi idag
 • cystisk fibros orsaker och symptom
 • vad är bra behandlingar för huvudlöss?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com