näsblödning bota

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-29
Näsblod uppstå när vävnaderna i näsan skadas, ofta på grund av trubbigt våld eller skrapning. Näsblod är sällan ett allvarligt medicinskt tillstånd och kan ofta botas genom att följa korrekta stegen i hemmet, även om ett sjukhusbesök kan behövas i extrema fall. Förebyggande åtgärder kan också hjälpa åtgärda kronisk näsblod

Hem Behandling

De flesta näsblödningar vid en och samma näsborre med minimalt. blodflödet. Mild näsblod kan nästan alltid botas hemma, och ännu mer riklig näsblod kan ofta botas med rätt behandling. Så snart du drabbas av näsblod, sitta ner, ta ett papper och lätt sandskädda bort eventuellt blod runt näsborren. Nästa nypa den mjuka området mot slutet av näsan mellan pekfingret och tummen, så att båda näsborrarna tvingas stänga, placera vävnaden mellan handen och näsa för att suga upp och blodet som flyr. Luta huvudet framåt när du håller så att blodet flyter fram och är blöt upp av vävnaden, istället för bakåt ner din nasal passage mot din hals. Fortsätt klämma näsan i fem minuter, sedan släppa och kontrollera om du fortfarande blöder. Om du är, ta en ny vävnad och fortsätter klämmande, i ytterligare fem till tio minuter. Om din näsa är fortfarande blöder efter tjugo minuter av klämmande, kontakta din läkare.

Hos läkaren

Om du måste gå till läkare för en allvarlig näsblödning som du inte kan bota på egen hand, det finns ett par olika sätt att hon skulle ta itu med problemet. En metod är att packa näsborren med en kompress att sätta press på vävnaden, som liknar om du nypa ihop näsan kontinuerligt. Om näsblod var orsaken av en bruten näsa eller ett föremål som stack upp näsan, kan läkaren behöva ändra läge i näsan eller avlägsna föremålet för att få blödningen att sluta. Ett annat potentiellt botemedel är etsande den blödande vävnad med värme eller elektricitet. Om näsblod orsakas av blodförtunnande medel eller högt blodtryck, kan läkaren förskriva olika mediciner och försöker kontrollera blodtrycket.

Kronisk Näsblod

Vissa människor, till exempel de som bor i torra kalla klimat eller har blod störningar eller ljus högt blodtryck, löper ökad risk för näsblod, och kan uppleva dem ofta. Med hjälp av en förångare i hemmet kan bidra till att öka luftfuktigheten och minska chanserna att få blodiga näsor. Dessutom undviker plocka näsa och nysningar kraftfullt kan förebygga näsblod. Regelbunden aerobisk träning och medicin för att sänka blodtryck kan också bidra till att minska risken för näsblod. Med allergi medicin kan också hjälpa till att bota näsblod.

Previous:nothing Next:hur man kan bli av huvudlöss giftfri behandling

Relaterade artiklar


 • nariga läppar behandling
 • Hur tröstar ditt nyfödda barn
 • hur ska 40 som mig
 • graviditet övningar med pilates boll
 • varför får du i vikt under klimakteriet?
 • graviditet övningar för normal förlossning
 • hur man väljer hudvårdsprodukter för trycksår
 • depression fakta för barn
 • hur man förebygger svullnad
 • hur man köper inteckning poäng
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com