naturlig lindring för perioden smärta

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-29
Det är nästan oundvikligt, varje månad kvinnor måste gå igenom samma prövning av menstruation. Ett fåtal kvinnor har tur och knappt märker när deras tid kommer. Men en majoritet av kvinnorna upplever åtminstone några symtom av obehag i veckan före eller under sin period. Även om du kanske känner dig manad att springa till medicinskåpet och ladda upp på over-the-counter smärtstillande, det finns några säkrare och naturliga sätt att lindra symptomen

Vitaminer

Nästan 90% av kvinnorna som får symtom som kramper, väderspänning, diarré, huvudvärk och trötthet under sin period inte lider av någon form av underliggande sjukdom. Det är bara hur deras kropp hanterar menstruation. En studie av Institutionen för obstetrik och gynekologi vid Tarbiat Modarres universitetet i Teheran, Iran, studerade de effekter som vitamin E kan ha på perioden symptom. I den dubbelblinda experiment visade resultaten att om man tar extra E-vitamin tillskott i dagar innan mensen börjar kan orsaka smärta för att minska och mindre blod att gå förlorade. Det verkar som tar 400 till 800 IE per dag kan förbättra blodtillförseln till musklerna. Dessutom kan en B-komplex-vitamin hjälper till att lindra symtomen.

Tillägg

Omega-3 oljor kan vara till hjälp för att minska menssmärtor. Med ett kosttillskott med fiskolja eller öka mängden omega-3 som du får naturligt från livsmedel kan ha en anti-inflammatorisk effekt på kroppen. Magnesium är ett annat komplement som kan bidra till att lindra symtom. Med ett tillägg av 400 mg per dag kan hjälpa muskelavslappning och lätt kramper. Du kan också äta mat som innehåller mycket magnesium, som nötter, frön, spenat, yoghurt och spannmål.

Diet

din dagliga kost har en stor inverkan på hur din kropp fungerar. Enkelt att skära ned på fett, särskilt mättat fett, och ersätta den med hälsosam mat som frukt och grönsaker kan göra stor skillnad. Skräpmat som har lågt näringsvärde och kan innehålla mycket salt kan leda dig att hålla vatten och blir uppblåst under menstruationen. Dessutom bör livsmedel som innehåller koffein kan stimulera kramper, så saker som kaffe och te bör undvikas runt din tid.

Heat

En varm kompress som en värmedyna eller varmvattenflaska kan göra underverk på att lindra kramper. Bara placera den på magen eller ryggen och låta värmen slappnar av musklerna. Du kan också köpa självhäftande kuddar som värms upp när de utsätts för luft. Dessa kan fastna på kläder och kommer att hetta upp området medan du är på språng.

Motion

Du kanske känner för att bara ligga på soffan när du får din mens, men ägnar sig åt lite träning kan vara mer användbart. Motion kommer att öka blodflödet, bidrar till att underlätta kramper. Det kan också öka ditt humör genom att släppa endorfiner, som kommer väl till pass under humörsvängningar.

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för svampinfektioner under graviditeten

Relaterade artiklar


 • naturliga sätt att upplösa njursten
 • hur man kan bli av med loppor med kiselgur
 • näsblod behandling
 • metoder för smärtlindring som används under förlossning
 • influensa skott efter effekter
 • blodtryck riktlinjer för barn
 • den bästa kosten för hypoglykemi
 • tips om hur man tar hand om dina ögon
 • vattenavhärdarsystemet metoder
 • Varför är njursten farliga för barn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com