personlig hygien aktiviteter för barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-13
Forskare säger barn så unga som 3 år gammal kan förstå betydelsen och metoder för korrekt handtvätt. Rena händer kan förhindra infektioner, och barn, som ofta berör deras ögon, näsa och mun, kan aldrig lära sig god personlig hygien för tidigt. I själva verket är varje aspekt av den personliga hygienen av största vikt för ditt barns hälsa. Genom att associera roliga aktiviteter med städningen så kan dina barn utveckla rutiner som leder till god personlig hygien vanor som kommer att förbli med dem för en livstid.

Sjung dig själv ren

Ett bra ställe att börja när lära barn om munhygien är deras tänder. Experter säger barn ska besöka tandläkaren genom sin första födelsedag. Och med den tid de är en pre-tonåring bör barn ha borstar tänderna tre gånger per dag. För att bättre förhindra hålrum, bör de borstar också inom 20 minuter efter en söt mellanmål.

För att göra detta roliga, sjunger "borsta tänderna" sång av Barney varje gång de borste. Den här låten och andra, som "Splashin i badet," kan hittas på Barney Sleepy Time Songs CD (se Referenser för länk). Inte bara är i storleksordningen catchy, men texterna lära ditt barn om vikten av att borsta tänderna-till exempel var att borsta och varför, med några goda råd om att inte slösa vatten kastas i där också!

Glöm inte att använda tandtråd! Tills ditt barn har tillräcklig motorik, kan de behöva din hjälp. Använda en fluor sköljning är en bra idé, speciellt för ett barn som cavity-benägen. Du kan nynna Barney låt medan skölja med munvatten.

Förutom en frisk mun, rena händer gå långt. Tvätta händerna kan förhindra smittspridning. I själva verket, enligt den amerikanska Centers for Disease Control and Prevention, hålla händerna rena är en av de viktigaste stegen för att stoppa spridningen av infektionen.

Ett trick att gå med på detta är att få barn att sjunga ABC låt eller repetera en barnvisa, t. ex. "Det var en gammal kvinna som bodde i en sko" medan tvätta händerna. Detta kommer att bidra förlänger processen till 20 sekunder, vilket är hur lång tid det tar att döda de flesta bakterier. Uppmuntra dina barn att gnugga sina händer, eftersom detta bidrar till att lossa bakterier så att vattnet kan tvätta bort dem och tvätta under naglarna och mellan fingrarna. Överväga att investera i skum pump handtvål för barn som Softsoap och Monogrammed handdukar för dina barn att slutföra proceduren.

Bad tid

Bath tid behöver inte vara en dragkamp mellan dig och ditt barn, särskilt eftersom barn måste badas åtminstone varannan dag. Ett sätt att göra denna erfarenhet trevligare för alla inblandade, enligt www. Clorox. com, är att utse särskilda "badleksaker" endast användas under bad tid, såsom plastbåtar. Du kan dessutom låta ditt barn i processen genom att tillåta honom att gå till affären och välja ut de leksaker.

Utse ett bad tid, så att barnet vänjer sig lite rutin. Till exempel kan en natt bad hjälpa dem att koppla av i slutet av dagen. Försök läsa ditt barn sin favoritbok när badet är på väg att avslutas eller efter badet, som återigen kommer att uppmuntra till en rutin. Och om junior är för stort för ett bad, överväga en kid-säker duschmunstycke. Dessa är justerbara och finns i en mängd olika djurfigurer.

Previous:nothing Next:frukt allergier hos barn

Relaterade artiklar


 • vad övningar hjälpa att bli av med magen fett?
 • hur man kan vara den lyckligaste personen levande
 • alkoholabstinens behandlingsriktlinjer
 • löss behandling under graviditeten
 • hur man ska bekämpa en feber
 • rekommendationer för problem impulskontroll hos barn
 • livsmedel för urinsyra minska
 • hur man ska behandla smärta runda ligament under graviditeten
 • hur man ska äta rätt för graviditet
 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com