sätt att ta bort en kontaktlins

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-01
Kontaktlinser tas bort kan vara lika svårt som att sätta in linsen. Det finns två säkra sätt att ta bort hårda kontaktlinser. Mjuka kontaktlinser har också två rekommenderade sätt för att avlägsna som är säkra för ögonen, särskilt hornhinnan. Ögonskador är den högsta oro när sätter i och tar kontakter, bör så de säkraste metoderna för avlägsnande alltid användas. Lär dig dessa säkra metoder för att avlägsna både hårda och mjuka kontaktlinser

ta bort de hårda linser

En enhet kallas en sug innehavaren är den mycket rekommenderade metoden för att avlägsna hårda kontaktlinser. Du måste se till att innehavaren sug appliceras på kontaktlinser och inte på ögat. Om enheten används på ögat, kan allvarlig skada på ögat resultatet. Enheten ska snabbt sug på objektivet, när detta inträffar, försiktigt vrida linsen från ögat. När linsen är avstängd ögat och på sug innehavaren, helt enkelt glida linsen stänga av enheten.

Den andra metoden för att ta bort en hård lins från ögat är mer komplicerat och rekommenderas i händelse av en nödsituation. Den Blink metoden börjar med dig blicken riktad rakt fram med ögonen öppna så bred som möjligt. Placera spetsen på långfingret på den yttre ögonvrån, och se till trycket är ännu på både övre och undre ögonlocket. Cup din fria hand under ögat, få den redo att fånga kontaktlinser. Dra långfingret mot örat på en svagt uppåtgående vinkel. Bredda ögat så mycket som möjligt och blinka med våld. Linsen falla i din kupade hand. Om detta inte sker på första försöket, slappna av i ögat och börjar processen om igen.

mjuk kontaktlins borttagning

Tvätta händerna med en glycerin bar eller uppmjukande-fri flytande tvål, och torka ordentligt. Om ditt öga känns torr, pressa några återfuktning droppar i ögat innan du försöker att ta bort objektivet. Titta uppåt, och med din högra hand, ta ditt långfinger och försiktigt sänka det nedre ögonlocket. Försiktigt använda pekfingret för att skjuta kontakta ner till den vita delen av ögat. Använda pekfingret och tummen, försiktigt pressa kontaktlinser mellan dem och ta bort det från ögat.

Om din kontakt vägrar att vika efter återfuktning ögat, kan en alternativ metod användas. Blunda och titta upp med ögonen fortfarande stängda. Ta försiktigt pekfingret och lägg den över din stängt lock. Sakta och försiktigt flytta kontaktlinser runt lite med ögat fortfarande stängd. Lyft sakta ögonlocket genom att placera pekfingret precis under brynbenet. Ta din motsatta hand och kopp den under ögat. När du lyfter på locket, vidga dina ögon så mycket som möjligt och vända blicken nedåt. Kontakten bör falla ut ur ögat.

Previous:nothing Next:ömma leder och näring

Relaterade artiklar


 • livsmedel som mjukna pall
 • källor till kolesterol i kroppen
 • manlig hälsa tips
 • bästa behandlingarna för baby eksem
 • glukosnivåerna under graviditeten
 • vattenavhärdarsystemet metoder
 • om långsiktiga drog & alkohol behandling
 • Vad finns det för olika behandlingar för alkoholism?
 • Varför skulle en skelettscintigrafi visa oroshärdar i hela kroppen?
 • Vilka är biverkningarna av p-piller?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com