strategier för att stoppa snarkning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-17
Snarkning kan orsakas av flera olika skäl, inklusive de specifika anatomi i munnen, alkoholism, nasal bekymmer och sömnapné, där vävnader i halsen kan blockera luftvägarna. Det finns en hel del hur snarkning kan stoppas-från medicinsk och kirurgisk att naturläkemedel

Oral contraptions

Din läkare kan rekommendera att använda en muntlig enhet som kommer att vara en monteras språkrör för tänderna. Detta kommer att hjälpa till att hålla din mjuka gommen och tungan på plats så att din luftvägarna hållas fria medan du sover. Du måste vara vaksamma om att besöka din tandläkare två gånger om året för det första året och därefter en gång om året efteråt. Detta krävs för att säkerställa att apparaten passar bra och din snarkning inte förvärras.

Konventionell drift

I en metod som kallas uvulopalatopharyngoplasty (eller UPPP), kommer du vara helt bedövad, och din kirurg kommer att genomföra en operation som kan ta bort dina mjuka gommen, din uvula-den hängande bindväv på baksidan av munnen i mitten av gommen-din tonsiller, polyper och /eller svalg. Detta görs för att klippa bort ytterligare vävnader och göra halsområdet snävare.

Laserns funktion

I denna öppenvården operativa förfarande rekommenderas för mer än måttligt snarkning, sysselsätter kirurgen en liten handhållen laserstråle för att göra din mjuka gommen kortare och eliminera gomspenen. Skära av gomspenen gör din luftvägarna passage större och sänker de vibrationer som gör dig snarka. Denna form av behandling kräver ett par möten för att kontrollera snarkning.

Somnoplasty

I denna dagkirurgi, kommer du att under lokalbedövning medan läkaren använder en lågintensiv signal radiofrekvens för att eliminera delar av mjuka gommen För att få ner din snarkning. Även om dina smaklökar är ärrad bara lätt, snarkning kan reduceras till stor del

CPAP

I en CPAP förfarande -. Eller kontinuerlig CPAP-du kommer att behöva bära en trycksatt mask på näsan medan du sover. Denna mask kommer att förbli fäst vid en liten pump som kommer att tvinga syre passera genom din luft korridor. Detta håller din passager obehindrat och stoppar sömnapné och snarkning.

Naturläkemedel

Koka upp vatten och blöta ett gäng salvia i vattnet. Låt vattnet svalna och sedan gurgla med det innan du går till sängs på kvällen. Detta ensam eller tillsammans med en klunk olivolja innan sänggåendet kommer att minska snarkning. Mejram olja som används för aromaterapi förfaranden hjälper detta villkor också.

Allmänna åtgärder

För att minska din snarkning, gå ner i vikt om du är överviktig. Sov på din sida i motsats till sova på rygg. Om du är på din rygg, dina rullar tungan mot baksidan av din mun, gör din luft passagen smal och får dig att snarka. Självhäftande nasala band gör nasal passage större, vilket gör andningen lättare och minska snarkning. Om du har en nästäppa, få det behandlat. Om du är på lugnande medel eller liknande droger, sluta använda dem eftersom dessa typer av mediciner få dig att snarka eftersom de slappna av hela nervsystemet, vilket resulterar i avslappning av musklerna i halsen vävnad. Försök att undvika eller begränsa alkoholintag också.

Previous:nothing Next:Så för att lindra illamående

Relaterade artiklar


 • hur man upp i vikt under graviditeten
 • hur man använder ett graviditetstest
 • behandlingar för spruckna hälar
 • fysisk utveckling hos barn åldern 0-3 år
 • de allra tidigaste graviditeten tecken
 • livsmedel för att undvika med prostatit
 • hur man köper ett blodsockertest
 • symptom av multipel skleros hos barn
 • hur man kan förebygga eller bota blöja och värmeutslag över natten
 • nariga läppar behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com