tips på quiting rökning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-03
Det finns många anledningar att sluta röka. Rökning orsakar sjukdomar och påverkar nästan alla organ i kroppen. Rökning kan också ha en skadlig inverkan på icke-rökare. Rökning kan orsaka cancer, lungsjukdom, emfysem, KOL och hjärtsjukdomar. Barn som utsätts för passiv rökning löper större risk för plötslig spädbarnsdöd, infektioner i andningsvägarna, astma och öroninflammationer. Rökning är inte riskfria för någon. Alla som kommer i kontakt med cigarettrök löper risk för hälsoproblem. Det finns några saker du kan göra för att sluta röka och förbättra din hälsa.

Lista för-och nackdelar

sitta ner och skriva ut en lista över alla anledningar till varför du vill sluta röka. Du kan bli trött på att spendera pengar. Räkna ut hur mycket det kostar dig per år och tänker på alla saker du kan göra med de pengarna. Låt listan vara din drivkraft när du känner att du vill börja röka på nytt. Rökare som har en anledning att sluta är vanligtvis de som är mest framgångsrika. Till exempel någon som endast fick en hjärtattack och vill sluta av hälsoskäl står en god chans att sluta för gott.

Sluta cold turkey

Bestäm dig att sluta röka och bara göra det. Skär inte ner på cigaretter. Även detta är en bra idé, tillåta dig att fortsätta röka är det samma som att ge dig själv tillåtelse att röka. Ta beslutet att sluta och göra det. Den rökare som försöker bara skära ner på antalet cigaretter han röker vanligtvis finna sig tillbaka till rökning samma antal cigaretter mycket snart.

Viljestyrka

Det kommer att ta en bra bit av viljestyrka att faktiskt sluta röka. Det är lätt att säga att du kommer att sluta, men om du verkligen har viljan att göra det, kommer det att bli tufft. Hitta en annan hobby eller intresse som kommer att hålla dig sysselsatt när du försöker sluta. Det finns mediciner och plåster som kan hjälpa dig att sluta röka, men viljestyrka är det viktigaste i att vara framgångsrik.

Previous:nothing Next:myter klimakteriet om

Relaterade artiklar


 • hur man slår värmen och sval under sommaren
 • Fakta om ben sporrar på fötterna
 • bröstförstoring och minskning av amning
 • Orsak och symtom på fibromyalgi
 • hälsporre smärtlindring
 • hur man överlever den tredje trimestern av graviditeten
 • hem rättsmedel för hand vårtan bort
 • födelsekontroll effekter på graviditetstester
 • hem rättsmedel för candida
 • hur man gör det mesta av ett medicinskt utnämning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com