Kan man bli gravid efter förlossningen?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-02
Kan man bli gravid efter förlossningen? Frågan, i allmänna ordalag, kan enkelt besvaras: Ja. Varje frisk kvinna kan bli gravid, även inom den första månaden efter förlossningen, om hon inte använder en preventivmetod metod. Det är dock viktigt att notera att vissa villkor måste finnas för en graviditet uppstår

Fakta

För en kvinna blir gravid, har ett ägg att vara tillgänglig för att befrukta. Därför har ägglossning inträffa igen efter en graviditet. De flesta kvinnor återgå till sitt normala menstruationscykeln fyra till sex veckor efter förlossningen. Under denna tid kommer en frisk kvinna ägglossning och chansen för befruktning är möjlig om ingen preventivmedel metoden används.

Tidsplan

En kvinna ägglossning vid en viss tid varje månad, och fyra hormoner avgöra när den kommer hända: progesteron, östrogen, luteiniseringshormon och follikelstimulerande hormon. Stress, sjukdom och mediciner kan påverka exakt när ägget släpps. Använda rytm metoden för att fastställa ägglossning datum kan leda till oönskade graviditeter.

Förebyggande /Lösning

Om en kvinna vill vara säker på hon inte tänka efter förlossningen, måste hon använda någon form av preventivmedel. Om en kvinna ammar och inte vill använda tabletter eller skott, med sin partner använda kondom är ett alternativ som kan användas i ett försök att förhindra graviditet. Kvinnor som inte ammar kan använda någon av de tillgängliga födelse-bekämpningsmetoder efter att ha diskuterat frågan med en läkare.

Myter

Det finns många myter om hur en kvinna kan och inte kan bli gravid. En sådan myt är att en kvinna inte kan bli gravid om hon ammar. Tvärtom, att bli gravid är möjligt om du ammar. Även om risken är liten, kan graviditet uppstå om du inte använder en preventivmetod metod.

En annan myt är att en kvinna inte blir gravid om hon har sex efter förlossningen men före sin första menstruation efter förlossningen. Vissa kvinnor släppa ett ägg innan de första menstruationscykeln efter en graviditet, och ägget kan befruktas om spermier är närvarande.

Överväganden

Enligt Demografisk och hälsoundersökningar, radavstånd barn från tre till fem år åt är hälsosammare för mamman och barnet. De mödrar är mer benägna att undvika anemi och tredje trimestern blödning och, viktigast, överleva förlossningen. De barn, särskilt i tredje världen, är mer benägna att överleva till fem års ålder.

Varning

Graviditeter som inträffar inom tre månader från förlossningen betraktas som hög risk, eftersom moderns kropp har inte haft tid att återhämta sig från tidigare graviditet. Därför är det viktigt för mamman att använda en metod för födelsekontroll för de första månaderna efter födseln av ett barn.

Previous:nothing Next:hälsomässa idéer för barn

Relaterade artiklar


 • Hur du tar Ambien försiktighetsåtgärder
 • rekommenderade övningar under 7 månader av graviditeten
 • akne behandling under graviditeten
 • hur man ska vara redo för en naturkatastrof
 • Hur kan läkare hjälpa dig att sluta röka?
 • hur man ska behandla smärta runda ligament under graviditeten
 • hälsosam kost pyramid för barn
 • graviditet akne rättsmedel
 • nasal drip hos barn
 • effekterna av rökning på ett foster
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com