Kan man bli gravid när du inte har ägglossning?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-06
Ägglossningen är en viktig del av att bli gravid. Att bli gravida, måste en spermie träffas och befrukta ett moget ägg som har släppts av en äggstock i äggledaren. Om äggstockarna inte har släppt ett moget ägg (ägglossning), då graviditet inte kan uppstå. Men om du tror att du inte har ägglossning och vill ha ett barn, finns det ingen anledning till förtvivlan. Det finns många behandlingsalternativ för kvinnor i fertil ålder som inte har ägglossning

Vad är ägglossning

Varje hona är född med. ? miljontals omogna ägg i äggstockarna. Ägglossning börjar vid puberteten, när äggstockarna börjar mogna och frigöra ett ägg i bukhålan varje månad. När släpps, är ägget svepte in i äggledaren där det väntar befruktning av en spermie. Ägget kan befruktas i 12 till 24 timmar efter dess release. Om det är befruktade, bör det fäster vid blod foder i livmodern och börja växa till ett foster. Om det inte befruktas, är det spolas ur kroppen under menstruation, vilket sker ungefär två veckor efter ägglossningen.

Tecken på ägglossning

Om du försöker bli gravid, är det viktigt att veta om du har ägglossning. Bortsett från att övervakas av ultraljud eller genom blodprover, det finns inget bergsäkert metod för att avgöra om du har ägglossning. Men ger kroppen många ledtrådar. Till exempel, om en kvinna diagram hennes basala kroppstemperatur (core vila temperatur) varje morgon kommer hon märker att hennes temperaturen kommer att stiga med minst 0,5 grader efter att hon har ägglossning. Dessutom blir ett par dagar före ägglossningen, en kvinnas livmoderhalssekretet klart, halt och stretchigt-ungefär som konsistens av rå äggvita. En kvinna kan också spåra om hon har ägglossning med hjälp av en kit ägglossning prediktor som, om de används på rätt sätt, övervakar mängder hormoner i urinen som signalerar den strategi för ägglossning.

Hur calcuate när du kommer att ägglossning

Om du tror att du har ägglossning men vet inte vid vilken tidpunkt under månaden, kan du beräkna den ungefärliga tidpunkten för ägglossning med att bekanta dig med din menscykel. Räkna antalet dagar i din cykel som inleds med den första dagen av din mens och slutar med den första dagen av din nästa period. När du vet det genomsnittliga antalet dagar i din cykel, uppskatta när du kommer ägglossning genom att räkna baklänges 12 till 16 dagar från den dag då din nästa förväntad. Om du har ägglossning, kommer du antagligen ägglossning under den perioden.

Varför vissa kvinnor inte ägglossning

Det finns otaliga skäl till varför en kvinna i fertil ålder kanske inte har ägglossning (medicinskt kallas "anovulation"). En obalans i östrogen och progesteron, de två viktigaste hormonerna i mognaden och frisättning av ägg från äggstockarna, eller andra hormonella obalanser (e. G. , polycystiskt ovariesyndrom) kan orsaka anovulation. Dessutom kan bristande ägglossning vara orsakade av stress, ångest, överdriven träning, extrem viktminskning, fetma, eller för tidig ovariesvikt. Enligt Epigee. com påverkar anovulation 6 till 15 procent av alla kvinnor i fertil ålder.

Behandling för anovulation

Behandling för underlåtenhet att ägglossning beror på orsaken till misslyckande. Om hormonell obalans som orsakar anovulation kan patienten behandlas med fertilitet droger, såsom Clomid eller Pergonal, som kan hjälpa rätta till obalansen. Dessutom bibehålla en hälsosam, balanserad kost och minska stress kan sätta en kropp tillbaka på rätt spår. Det är viktigt att uppsöka läkare för att avgöra om du verkligen är anovulatoriska, och i så fall vad skulle behandlingen vara bäst för dig.

Previous:nothing Next:Peyronies bota

Relaterade artiklar


 • naturliga sätt att öka utbudet bröstmjölk
 • hur man förbereder för en pappa screening
 • ordentlig fiskolja dosering för barn
 • biverkningar av dutasterid
 • rättsmedel för spädbarn med täppt näsa
 • graviditet akne rättsmedel
 • hur man handskas med en hög risk graviditet
 • utvecklingen av ett flickfoster
 • riskerna av solarier & sola
 • QuickVue graviditetstest instruktioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com