Vad gör en vasektomi kosta?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-13
En vasektomi är en permanent form av preventivmedel för män. Det är ett kirurgiskt ingrepp, där två snitt görs i pungen. Genom snitt är de vas deferen badkar klippa, och varje ände är täckt för att förhindra att spermier kommer in i sperma. Enligt Vasectomy. com, är detta ett mycket effektivare preventivmedel, med 99 procent effektivitet. Jämfört de 88 procent effektivitet kondomer anges på samma webbplats, är en vasektomi extremt pålitlig

Fakta

Beroende på var du bor, och tendenserna i ditt område, kommer du antagligen spendera runt $ 700 för en vasektomi. Detta nummer kan vara mycket lägre, eller mycket högre, men i USA är det osannolikt att du betalar mer än $ 1000. Detta inkluderar kirurgi och uppföljning spermieantalet besök.

Typer

finns två olika sätt att göra en vasektomi. Varken metoden gör det förfarande en komplicerad sådan, men ett sätt är definitivt mer bekväm för patienten och läkaren. Den första typen av vasektomi kräver två snitt i pungen. Detta innebär också att det finns maskor att stänga dem. Den andra metoden använder ingen skalpell, bara en piercing enhet och ett hål bår. Metoden kräver inga stygn och har mycket mindre blodförlust än den första metoden.

Överväganden

lagar och förordningar förändras från tid till annan, så se till att du be din läkare om det finns några specificerade väntetider för ett vasektomi i ditt tillstånd. En del stater kräver läkarna att vänta tills man är en viss ålder innan du utför proceduren.

Fördelar

kostnadsfördelar för en vasektomi är betydande. Ingen annan form av preventivmedel behövs när processen är klar. Detta eliminerar behovet av p-piller, plåstret, en spiral, eller skottet. Även om det kommer att antingen mannen eller kvinnan blir steriliserade, det billigaste sättet att gå är en vasektomi. En äggledaroperation för en kvinna är ett mycket allvarligare operation som kan kosta minst sex gånger så mycket pengar.

Missuppfattningar

Män är inte sterila omedelbart efter en vasektomi. För en del män kan det ta två månader att bli av med alla aktiva spermier. Av denna anledning, läkare testa sperman flera gånger efter operationen tills spermieantalet är 0. Detta kan ta 20 utlösningar att hända.

Previous:nothing Next:naturliga sätt att sänka blodtrycket under graviditeten

Relaterade artiklar


 • bäckenbotten efter förlossningen
 • vattenavhärdarsystemet metoder
 • hemgjord rättsmedel för ont i halsen
 • klimakteriet och bröstcancer
 • fysiska utveckling för småbarnsfostran
 • behandlingar mot håravfall i tonåren
 • vad är några metoder för att öka mjölkproduktionen?
 • hur man gör kost förändringar och ADHD
 • hur man kan förebygga halsbränna under graviditeten
 • de allra tidigaste graviditeten tecken
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com