behandling av hyperpigmentering av buk under graviditet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-07
Den hyperpigmentering som sker på buken, så som den yttrar en mörk linje som löper vertikalt ner magen, är också känd som linea nigra. Många kvinnor upplever detta hyperpigmentering genom graviditeten och även väl i sina post-partum fas. Helt genetisk, kan behandling av denna missfärgning ske genom en rad olika metoder

Microdermabrasion

Efter födseln, kanske du märker att din hyperpigmentering dröjer, och det kan störa dig. Att behandla det, prova att använda microdermabrasion för att kasta av några av de pigmenterade hudceller för att minska den linje som går ner magen. Du kan ha microdermabrasion gjort profesionally av hudläkare eller i en salong, eller så kan du försöka göra det själv. Blanda en scrub som innehåller tillräckligt med socker och vatten till en pasta och föra det in i duschen med dig. Gnid pastan på magen i cirkulära rörelser i upp till två minuter och skölj sedan av. Eftersom Linea nigra orsakas av hormoner, när överskottet graviditetshormoner sluta efter förlossningen, bör du märka att din linje börjar lätta över tiden. Peeling och använda microdermabrasion bara påskyndar processen.

hudtonande

Sedan hyperpigmentering av buken är generellt mer uttalad hos kvinnor i färg, kan det vara mycket mörk eller märkbar den mörkare huden är. Om färg verkligen stör dig, bör du prova en hud blekning, såsom Makari Klargöra Cream. Framtagen för att jämna ut de mörka delarna av huden på armbågar eller knän, tillämpar dagligen till linea nigra kan netto du några bra resultat när det gäller att lätta på pigment. Var noga med att endast tillämpa den på den mörka är på magen, eftersom det kan också skapa en ljusare effekt på resten av din mage också.

Väntar

Om allt annat misslyckas, bara vänta några månader efter förlossningen. Med tiden kommer det hyperpigmentering blekna eftersom det saknar överskottet graviditetshormoner som orsakade det i första hand. Du kommer att vara tillbaka i din bikini på nolltid.

Previous:nothing Next:vad är en myelinskidan?

Relaterade artiklar


 • som kontaktlinser som är rätt för dig?
 • sova tips för seniorer
 • nasal drip hos barn
 • glukosnivåerna under graviditeten
 • hur man ska hantera kvinnlig urininkontinens
 • hur man ska behandla smärta runda ligament under graviditeten
 • hur man slappna av under en MR-examen
 • hälso-och sjukvård alternativ för dem utan inkomst i Florida
 • frukt allergier hos barn
 • hur man handskas med en dålig prognos vid graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com