den mest effektiva för att behandla allergisk rinit

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-19
Allergisk rinit, också kallad hösnuva, är en allergisk reaktion som inträffar till följd av en trigger som inhaleras. Sällskapsdjur ilska, pollen, mögel och kvalster är några av de vanligaste gärningsmännen. Symtom vid allergisk rinit omfattar nysningar, kliande och rinnande ögon, kliande hals och näsa och /eller hosta. De mest effektiva sätten att behandla detta irriterande tillstånd är genom att begränsa exponering för allergener, med korrekt medicinering, och immunterapi

Du behöver:.
Förmågan att göra en bedömning om en potentiell hälsorisk med hjälp av din dator och telefon.

begränsa exponeringen

Begränsa din exponering för allergener är ett mycket effektivt sätt att behandla allergisk rinit. Innan du beger dig utomhus, se till att gå online pollen prognoser ta reda på om räkningar är höga i ditt område. Om de är, försök att schemalägga aktiviteter för inomhus och begränsa tid utomhus. För inomhus allergier som sällskapsdjur ilska och pollen, se till att använda HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter på dammsugare, luftrenare och luftkonditioneringsapparater. Denna kraftfulla filter kan ta bort många små och medelstora allergener som finns omkring hemmet. För dammkvalster, täck din madrass och kuddar med särskilda kapslingar som kan skapa en barriär mellan dig och kvalster. För personer med svåra allergier, överväga att använda en mask vid rengöring eller för utomhusbruk att filtrera bort eventuella allergener.

Läkemedel

Med rätt mediciner är ett effektivt sätt att behandla din allergiska rinit. Antihistaminer och decongestants är två av de mest använda typerna av snabbverkande läkemedel. Antihistaminer counter histamin, vilket skapar inflammation i kroppen under en allergisk reaktion. Normalt är dessa tas oralt för att minska denna inflammation. Decongestants bekämpa överdriven trängsel, som tenderar att inträffa i näsan. Nässpray används ofta för att hjälpa till att minska detta. Beroende på graden av allergisk rinit, båda medicinerna är tillgängliga över disk eller via recept. Båda dessa bör tas vid första tecken på symtom som de kan ta upp till 30 minuter innan någon lindring känns.

I svårare fall av allergisk rinit, kan din läkare ordinera förebyggande medicinering. Kortikosteroider och leukotrien blockerare är två kraftfulla anti-inflammatoriska läkemedel. En nasala kortikosteroider kan effektivt minska inflammation i näsan och därmed minska antalet allergiska reaktioner. En leukotrien blockerare, som Singulair, är ett läkemedel som tas oralt att blockera inflammation skapad av leukotriener (molekylerna i kroppen). För maximal effekt bör båda dessa mediciner tas dagligen i minst flera veckor innan någon lindring känns.

Var noga med att tala med din läkare innan du börjar någon medicin, och alltid rapportera eventuella biverkningar .

Immunterapi

Om din allergi symtom beror på sällskapsdjur ilska, pollen eller kvalster, så du kan vara en bra kandidat för immunterapi. Denna serie av skott, som administreras av en allergolog, innehåller små doser av din specifika allergener. Med tiden ökas dosen medan din kropp bygger immunitet. Denna desensibilisering process har potential att helt eliminera allergier men har sin baksida. Veckans besök på allergolog kan ta flera år innan någon lindring känns. Se din allergolog för att se om immunterapi är en bra alternativ för dig.

Previous:nothing Next:kontaktlinser vs glasögon

Relaterade artiklar


 • övningar för att bli av med mannen bröst
 • livsmedel för att kontrollera sura uppstötningar
 • viktminskning under amning
 • av fiberrik kost
 • faktorer som påverkar graviditetstester
 • de tre energikällorna för kroppen
 • hur man sparar pengar om recept nu
 • effektivt rättsmedel för kramp i benen
 • näring tips för barn
 • öronvax bort metoder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com