hur man förstår vad som orsakar blödningar från hörselgången

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-27
Earaches
är ett vanligt symptom som vanligtvis anger en öroninfektion. De kan orsaka en hel del obehag, men brukar vanligen även utan behandling under fem till sju dagar. Å andra sidan örat smärta i samband med blödning från en hörselgång är oftast ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd-en perforerad trumhinna. En perforerad eller brusten trumhinna kan kännas som en vanlig öroninfektion initialt med ont i öronen och en känsla av fullkomlighet öra, men en trädgård sort öronvärk är sällan förknippad med blödning från hörselgången. När detta problemet uppstår är det dags att träffa en läkare snabbt. Om den lämnas obehandlad, kan en brusten trumhinna leda till fullständig eller partiell hörselnedsättning i det drabbade örat-en situation få vill
1.
Vad orsakar en brusten Eardrum

Trumhinnan består av ett mycket tunt membran som sträcker sig som svar på ökade trycket -? åtminstone upp till en punkt. När de utsätts för tryck som överstiger dess förmåga att anpassa sig, det kan spricka eller riva. Den vanligaste orsaken till en perforerad trumhinna är infektion med mellanörat. Infektion orsakar tryck byggs upp som sätter mer stress på membranet än den kan hantera, vilket leder till brott. Detta kan vara associerad med svåra ont i öronen med tillfällig lättnad efter brista eftersom trycket har utjämnats. Tyvärr är det örat nu öppen för virus och bakterier, ökar risken för en ännu allvarligare infektion i innerörat.
2.
Andra orsaker till en perforerad trumhinna är höga ljud, plötsliga tryckförändringar (under Air flight) eller dykning, och bristningar från föremål som fastnat i örat. Det är därför det är viktigt att inte använda en tops eller annat föremål för att ta bort vax från hörselgångar. Inte bara ytterligare driva vaxet i kanalen, men det ökar också risken för en smärtsam brytning.
3.
Andra symtom på en brusten Eardrum

Förutom blödning eller flytningar från hörselgången kan en person lider en brusten trumhinna upplever yrsel som länkar till innerörat engagemang. Det kan finnas hörselnedsättning eller onormala ljud förekommer i det drabbade örat. Dessa är alla tecken att en grundlig utvärdering är nödvändig för att förhindra permanent hörselnedsättning.
4.
Vad ska du göra om du misstänker en perforerad Eardrum?

Få in för att se en läkare så snabbt som möjligt. Om du inte kan ett omedelbart möte, gå till akuten. En brusten trumhinna vanligtvis kan ses med hjälp av en otoskop, kan instrumentet läkaren rutinmässigt använder för att kontrollera örat problem, men små tårar missas. Om ingen är inloggad, men perforering misstänks fortfarande, en så kallad testa en tympanogram kan utföras. Detta test kan upptäcka små hål och revor som kan ha missat på visuell tentamen. .
5
Hur behandlas det

Lyckligtvis är de flesta brusten trumhinnor reparera sig över flera veckor?-Tack vare den fantastiska förmågan för kroppen att återuppbygga och reparera . Även healing, är det viktigt att hålla hörselgången noggrant rent och fritt från fukt. Om perforering inte läka efter flera veckor, kan en operation behövas för att reparera slita med huden från en annan del av örat.


Previous:nothing Next:hur man kan förstå vad som orsakar ett lågt antal lymfocyter

Relaterade artiklar


 • hur man kan njuta av solen, källan till livet, och inte bli bränd
 • hur man lugna ett barn före operation
 • hur man kan stoppa hicka omedelbart
 • näsblödning bota
 • de tre energikällorna för kroppen
 • för tidig förlossning behandling
 • hjälp med klimakteriet
 • varför fötter kallna?
 • hur till återvinna från influensa
 • kontaktlinser vs glasögon
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com