hur man genomför en patient intervju vård

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-30
En patient vård intervju görs oftast i avskildhet i ett litet rum och innan en läkare eller hälso-och sjukvård utövare. Intervjun är också kallas en sjukdomshistoria, och är vanligtvis den första delen av en planerad utnämning. Mest hälso-och sjukvård intervjuer genomförs av sjuksköterskor eller utbildade tekniker eller medicinsk assistenter, men kan utföras av läkaren, beroende på praktiken. Många medicinska kontor använder elektroniska journaler, kallad EMR, genomföra patient intervjuer. Kallas också för personlig patientjournaler eller PHR är intervjun uppgifter som införts i ett datorprogram utformat för att samla och effektivisera patientinformation under en sjukdomshistoria intervju
1.
Samla dina verktyg. I de flesta medicinska miljöer innefattar detta en penna, patient former, kontor politik, information om sekretess och tillgång till dator. Om intervjun ingår att ta blodtryck, lyssna på hjärtat eller lungorna eller andra diagnostiska tester, kan du behöva ha ett stetoskop, blodtrycksmanschett eller annan liknande typ av diagnosverktyg.

Vissa kontor har dator stationer i varje rum, andra har tablett-typ datorer som gör att du kan bära datorn med dig från rum till rum och patient till patient.
2.
Presentera dig själv
vid införandet i rummet och staten din roll. Förtydliga din position hjälper patienten att förstå varför du är där och man gör skillnad mellan läkare, sjuksköterskor, medicinska assistenter och praktiker sjuksköterska.

Många metoder har du börja med att kontrollera patientens namn och födelsedatum för att du har rätt fil och patient.

Huruvida inspelning intervjun i pappersform eller i en dator, är det viktigt att få ögonkontakt med patienten och titta upp på honom medan han svarar på alla frågor du ställer. Anledningen till detta är tvåfaldigt: Du kan vara säker på att han har hört frågan ordentligt och du också ge honom övervägande och empati. Genom att göra detta kan du göra patienten mer bekväma och vara mer effektiva i att samla in information.
3.
Uppdatera patientens historia om hon är en etablerad patient eller gå över hennes uppgifter om hon är nya. I en medicinsk praxis, är patientens personliga hälsa historia oftast genom registrering och uppdatering av patientens sjukdomshistoria.
tidigare sjukdomar och anlag för medicinska tillstånd som kan vara relevanta utifrån patientens familj bör noteras. Före operationer är oftast noteras också.
4.
Intervjun kommer nästan alltid en aktuell lista över läkemedel. Detta är nödvändigt för att förstå patientens aktuella hälsotillstånd samt alla narkotikarelaterade symtom eller möjliga läkemedelsinteraktioner. De flesta läkare vill också veta vilka vitaminer och naturläkemedel kosttillskott en patient tar, eftersom dessa kan orsaka symptom och interagera och störa mediciner.

Var noga med att skriva varje medicinering högt att bekräfta att du hört rätt läkemedel. Spela in beloppet, dosering, frekvens och tid på dagen läkemedel tas. Vissa patienter bär med sig en lista över sina läkemedel. Det är bra att granska med dem, men tänk på att gå över varje objekt och se till att förteckningen är aktuell.

Om du tar blodtryck eller lyssna på hjärta eller lungor, är detta oftast en bra tid att utföra de tester och rekordvinst.
5.
Be om orsaken till patientens besök. Använd öppna frågor, som "Ge mig ett exempel" eller "Beskriv dina symptom" för att framkalla informerad svar och protokollföra deras svar i patientens ord. Om du använder en rullgardinsmeny i patient-programvara på en dator, se till att hitta den exakta punkt som passar patientens svar eller lägga till detaljerade anteckningar till detta avsnitt om det exakta objektet inte är börsnoterat.
6.

igenom patientens information och anledningen till att patienten är på kontoret att se praktiserande sjukvård. Detta kan göras som ett sätt att artigt avsluta intervjun samt förtydliga information.


Previous:nothing Next:hur man kan stoppa bikupor från klåda

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka och aldrig se tillbaka
 • hur man använder ett graviditetstest
 • naturliga sätt att öka utbudet bröstmjölk
 • tandvärk rättsmedel för gravida kvinnor
 • bra graviditet övningar
 • hur man håller maten säker på sommaren
 • hur man ska bekämpa en feber
 • sig att gå själv i form
 • behandlingar för spruckna hälar
 • Kan man bli gravid när du inte har ägglossning?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com