hur man känner igen symptom på en stroke och stoppa skadan

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-11
Har du någonsin känt någon som haft en stroke? Vad sa de hände? Har de minns sina symtom och vad som hände efteråt? Vad har de gjort när de insåg att något var fel?

Detta är viktiga frågor att tänka på, för om du känner igen de flesta av symtomen vid en stroke, kan du rädda någons liv, eller åtminstone agera snabbt så att permanenta skador är mycket mer begränsad. Det tråkiga är att många människor, av inte vill "besvära" andra människor, antingen inte nämner att de har symtom eller vänta för dem att passera. De vet inte om de har haft en stroke och kanske hoppas det är någon annan fysisk sjukdom eller klagomål som kommer att lösa allt av sig själv.

Detta kan även familjens reaktion-att bara titta på patienten och se om det blir bättre eller sämre. Genom gång någon bestämmer sig för att ta en patient till akuten av ett sjukhus för en fysisk utvärdering och tester är skadorna troligen redan gjort.

Blodproppar, när de bildas i hjärnan kan behandlas i ett tidigt skede. Det är, inom de första tre timmar efter symtomdebut. Om du vaknar med symptom, finns det inget sätt att veta hur länge stroke har pågått, och i allmänhet kan sjukhuset inte behandla för "tidiga" på grund av eventuella avancerade skador och den högre risken för ytterligare skada med blodproppslösande läkemedel.

I den omedelbara insjuknandet symtom, är det dock viktigt att få personen till sjukhuset utan att slösa tid. Tänk inte på eller diskutera om huruvida det finns ett streck. Om det är, har sjukhuset intravenösa mediciner de kan förvalta som kan lösa upp proppen och rädda hjärnvävnad som annars skulle skadas av koagel blockeringen.

Se nedan för några mycket viktig information. Dessutom, om du vet någon som du tror är i riskzonen för stroke, utbildar dem i förväg om de tre timmar fönster av möjligheter, så att om den gången någonsin kommer, kommer de att vara mer öppna för att få hjälp.
1.
misstänker en stroke om någon du känner klagar över symptom på stickningar i armar och ben, domningar, oförmåga eller problem med sluddrigt tal, hörsel, förvirring, ostadig promenad , dimsyn eller annan liknande och plötsliga debut av symtom.
2.
uppmuntra patienten att söka medicinsk hjälp omedelbart. Om patienten är ovillig att gå till akuten, förklara det trängande behovet av behandling, och berätta för dem du ringer ambulans och göra det. Låt dem inte rationalisera varför du inte bör göra det. Ofta en patient kommer att lyssna på räddningspersonal när de inte kommer att lyssna till en familjemedlem eller vän. Om det är en stroke, kan det betyda all skillnad i livskvalitet efteråt.
3.
Observera tiden efter symtomdebut. Ta en lista över alla mediciner med dig till sjukhuset, eller de läkemedel själva om det behövs. Vet att när man av transportsätt, att en ambulans är den bästa metoden, eftersom de kan ge vissa behandlingar på väg till sjukhuset som du inte kan. Om patienten ska sluta andas eller förlorat medvetandet, kan du inte till hjälp vid denna tid om du kör. Under inga omständigheter låta dem köra själva.
4.
Lär dig mer om sambandet mellan uttorkning och stroke. (Se mitt eHow artikel, "Hur man hanterar Dehydrering"). Blodet blir tjock och klibbig, och kan orsaka många typer av problem, bland annat blockerade artärer till hjärnan, hjärtat, benen, lungorna och någon annanstans i kroppen kan de bilda. Se till att patienten dricker rikligt med vatten att hålla blodet tunnare och fritt strömmande. Detta innebär inte absolut förhindra att någon från att få en stroke, men det säkert skär ner chanserna att få ett.
5.
Träna dig eller patienten att dricka mer vatten. Om du eller patienten har redan haft en stroke och återhämtat sig från det, har läkaren föreskrivna otvivelaktigt blodförtunnande medel. Detta är för att förhindra en annan stroke, men dehydrering risker kan fortfarande existerar, och uttorkning kan orsaka andra typer av problem. Dricka ett par glas vatten om dagen är nödvändigt om patienten inte är på ett vatten begränsning av läkaren.

tips och varningar


 • Människor i alla åldrar kan ha en stroke. Tror inte att det bara kan ske till den äldre befolkningen.
 • Ta alltid symtom på allvar. Om ingenting finns, är det gott. Men symptomen tyder på ett problem av något slag och vad presenterar som lindriga symtom en minut kan urarta till ett liv-eller-död situation nästa, och du kommer inte vara utrustade för att hjälpa till om det skulle inträffa eftersom det kan vara för sent .


 • Previous:nothing Next:hur att hålla sig frisk i skolmatsalen

  Relaterade artiklar


 • hur konditionstest
 • candidiasis vanliga symtom
 • biverkningar av Varivax booster skott
 • den medikalisering av klimakteriet
 • de bästa sätten att föreställa en flicka
 • hur man använder progesteron kräm för att lindra värmevallningar
 • ringorm i små barn
 • hur man kan bli av med loppor med kiselgur
 • Graviditet och högt blodtryck symtom tryck
 • opiatberoende detox tekniker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com