hur sluta dricka alkohol, utan AA

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-24
! Hur sluta dricka alkohol utan skammen av 12-steg Möten eller maktlöshet Anonyma Alkoholister "
1
Anonyma Alkoholister (AA) skryter ofta att det är tolv-steg-program har en framgång på 80 till 90%, men många studier har visat att i bästa fall är den framgångsrika ungefär 5%. Målet för de tolv-steg-program är ett andligt uppvaknande även om de flesta människor har svårt att göra detta eftersom de känner sig utsatta av någon annans beteende. Ironiskt nog nio av de tolv stegen främja begreppen sig själv och maktlöshet. (AA) hävdar dessa nio steg för att vara paradoxalt. Dra slutsatsen att du är maktlösa inför beroendet, men som magi, du vissa hur blir mer kraftfull! För alla uppsåt och ändamål, är missbruk en självkänsla fråga. Så, varför skulle du lära deltagarna att de är maktlösa? Och dessutom, hur kan du återställa självkänsla om du antar repressalier? Enligt min åsikt många av de tolv stegen är onödiga och rent av kontraproduktiva till missbruk återvinning, även tre av de åtgärder som har potential.
2
Jag har kategoriserat de tolv stegen i följande två grupper:.

1. Counterproductive Enligt min åsikt, de åtgärder som hör till denna kategori är inte bara ineffektivt, men de är också kontraproduktivt och skadligt för återhämtningsprocessen. I huvudsak är beroende en självkänsla fråga, så varför skulle du lära någon självanklagelse, maktlöshet och utsatthet?

2. feasible Jag tror att stegen i denna kategori är möjligt när det gäller missbruk återhämtning. Samtidigt som jag häftigt oense med sammanhang och riktning av stegen, jag tror den grundläggande grunden för varje steg vara kritiska till återhämtning framgång!

I de två respektive grupper nedan har jag lämnat en markerad analys av varje steg.
3.
Kontraproduktiva 1. Vi erkände att vi var maktlösa inför alkoholen-att våra liv hade blivit ohanterliga.

En av de som ligger till grund varför du är beroende av alkohol är det faktum att du får någon att klä av dig din självrespekt och personlig makt! Så, varför skulle du fråga någon som är beroende av alkohol erkänna att de är maktlösa?

2. Kom till tro att en kraft starkare än vi själva kunde ge oss vårt förstånd.

Det finns en högre makt som är större än sig själv, men att större makt har gett dig alla verktyg du behöver för att återställa din eget förstånd. Om du frågar Gud, universum, eller högre makt för att ta bort en pinsam situation i ditt liv, att makten inte kommer att ta bort det magiskt, men han eller kommer det att ge dig mod att övervinna det på egen hand.

3. Tog ett beslut att lägga vår vilja och vårt liv i händerna på Gud sådan vi uppfattade honom.

Detta steg är ofta misstolkas, och det är ofta manipulerade som ett sätt att värva människor att följa en religiös lära. Detta steg används också som en ursäkt för att retirera till kamratskap i en grupp. Överlämnande av din vilja till Gud betyder inte att han ska dela dig ett liv av lycka på ett fat! Än en gång kommer han ge dig mod och vägledning för att förändra ditt eget liv, men du måste vidta nödvändiga åtgärder för att få det att hända.

5. Vi erkände inför Gud, oss själva och en medmänniska den exakta innebörden av våra fel.

Det är ok att erkänna att dina missgärningar. Men det visar att erkännandet snabbt till sig själv och repressalier när du kombinerar det med maktlöshet!

6. Var helt och hållet beredda att låta Gud avlägsna alla dessa karaktärsfel

Låt oss få något rakt. Vi är alla sammankopplade, vi är alla skapade lika, och vi är alla Guds barn! Därför har vi inte personliga tillkortakommanden och brister karaktär! Varför skulle du berätta för någon som redan har en låg självkänsla att de har personliga brister och defekter av karaktär!

7. Vi bad ödmjukt Honom att avlägsna våra brister.

Gud, universum, eller högre makt kommer inte att ta bort något, men han eller kommer det att ge dig kraft och mod att förändra ditt eget liv!

8. Gjorde en förteckning över alla personer vi hade skadat och blev villiga att gottgöra dem alla.

Ok! Så låt mig försöka förstå det här steget! Du ska be om ursäkt till och gottgöra med några av just de människor som klädde dig av din självrespekt och personlig makt i första hand? Hur kan du återställa din egen e
4.
Genomförbara

4. Företog en genomgripande och oförskräckt moralisk självrannsakan.

Jag tror självinsikt och självreflektion att vara en avgörande komponent för att slå alkoholberoende. Men när det beskrivs som att ta en moralisk inventering och det är kombinerat med villkoren personliga brister och karaktärsfel, blir det snabbt en resa om skuld och skuldkänslor! Jag tror självreflektion och upptäckt bör eftersträvas i positiv bemärkelse genom att söka efter de andliga tillväxt, livet syfte och den lärdomen från beroendet.

11. Vi sökte genom bön och meditation fördjupa vår medvetna kontakt med Gud, som vi uppfattade honom, varvid vi endast bad om insikt om hans vilja med oss och styrka att utföra den.

Målet med tolv-Step Program är ett andligt uppvaknande, även om de flesta människor har svårt att göra detta eftersom de känner sig utsatta av någon annans beteende. Meditation och /eller djup bön är inte bara en avgörande komponent i att ta kontakt med ditt sanna jag eller högre medvetande, men det är också nyckeln till att väcka din sanna personlig makt och avstår från beroendeframkallande beteende! Men de allra flesta av tolv steg deltagare förvirra andlighet med religionsutövning, men de är väldigt olika. De tränar för passiv ideal är inte en ersättning för inre rättfärdighet!

12. Hade haft ett andligt uppvaknande som ett resultat av dessa steg, försökte vi föra detta budskap vidare till alkoholister och tillämpa dessa principer i alla våra angelägenheter.

Detta steg föreslår service till dem som medmänniskor. Detta är dock rekommendationen grundas enbart på grundval av att hjälpa andra att övervinna alkoholism. Jag tror att detta steg ofta används som en metod för rekrytering till grupp i Anonyma Alkoholister. Människor som har antagit repressalier söka gemenskap med dem som lider av samma åkomma. Så, ju fler desto bättre! Jag har en annorlunda syn på service-en som främjar fall av godtyckligt vänlighet. Du ser, det är de små sakerna som gör skillnaden! Saker som, hålla en dörr öppen för någon, som erbjuder ett vänligt ord, eller att hjälpa en äldre person eller ett barn. Dessa slumpmässiga vänliga handlingar bränsle villkorslös kärlek, foder själen, och främjar osjälviskhet-något som är obefintlig i beroendeframkallande beteende
5!.
Sammanfattningsvis innebär den andliga aspekten av de tolv-steg-program har meriter, och det är en viktig och nödvändig komponent för återhämtning. Men nio av de åtgärder som är antingen själv komprometterande, eller främja begreppet maktlöshet som hindrar de flesta deltagarna från att uppnå framgång. Narkotikamissbruk återhämtning kräver empowerment inte powelessness!

För mer information om hur man ska övervinna ditt missbruk eller hur att sluta dricka prenumerera på min gratis e-guide i resursen areabelow. . . . . . . . .

Hälsningar,

David Roppo
Beroendeenheten
Freedom Coach

Previous:nothing Next:hur man torkar ett spädbarn näsa

Relaterade artiklar


 • hur man slår värmen och sval under sommaren
 • hur man kan förebygga halsbränna under graviditeten
 • Lägga till extra fiber till dina måltider
 • Vilka är de behandlingar för spädbarnskolik?
 • hur man förbereder för en pappa screening
 • den bästa dieten för att bli gravid
 • varför bröst ökar under menstruationen
 • löss behandling under graviditeten
 • Vilka är de behandlingar för trasten för spädbarn?
 • vad är orsakerna till pediatriska magont?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com