medicin för ont i halsen när man är gravid

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-17
Att vara gravid kan göra dig mer mottaglig för sjukdomar såsom ont i halsen, men du kan inte ta någon form av medicinering utan medicinsk övervakning från din vårdgivare. Detta innebär att du ofta är kvar letar efter sätt att hantera dina symptom utan att använda läkemedel som kan skada ditt barn. Välj läkemedel som är kända för att vara säker, eller ring din läkare om du har några frågor

Smärta

Om du upplever ont i halsen, kan du vidta vissa over-the-counter smärtstillande medel för att hjälpa dig att må bättre. Även ibuprofen i allmänhet inte är säker när du är gravid, är paracetamol säkert att ta. Om din halsont verkar kvarstå eller förvärras över tid, boka tid för att besöka din läkare som kommer att kunna ordinera antibiotika om halsont är resultatet av något mer än en vanlig förkylning, t. ex. streptokocker.

Kall Läkemedel

Du ska aldrig ta någon typ av förkylningsmedicin under graviditeten, om inte med uttryckligt tillstånd från din vårdgivare. Kalla mediciner inte bara erbjuda smärtlindring, men kan även hosta suppressants, Avsvällande och slemlösande, varav en del kanske inte är säker för graviditet. På den säkra sidan av försiktighet samt bara ta paracetamol tillsammans med någon annan medicin som läkaren har ordinerat.

Naturmedicin

Om du inte vill ta några över disk läkemedel för att bekämpa din halsont , ser att homeopatiska läkemedel för att ge dig några åtgärder utan att använda droger. Ett te gjort med citron och honung kan vara mycket lugnande till halsen. Gurgla med varmt saltvatten tre gånger per dag kan döda alla bakterier varigt i halsen. En varm dusch eller en imma luftfuktare kommer att hålla din hals fuktig och minska smärtan. Lägg till lite eukalyptus till en gryta med kokande vatten och andas i några av ånga. Dessa åtgärder är säker när du är gravid och mycket effektivt.

Previous:nothing Next:hur många dagar tills du kan ta ett graviditetstest?

Relaterade artiklar


 • öronvax bort metoder
 • bot för en rinnande näsa
 • vård av barn med svår hosta och feber
 • vad yoga behandlingar hjälper kvinnor i övergångsåldern?
 • riskerna av solarier & sola
 • hur påverkar stress menstruationscykler?
 • Hur gammal måste man vara för att få preventivmedel?
 • hem rättsmedel för bv
 • behandlingar mot externa hemroids
 • biverkningar av rephresh
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com