naturlig prevention för feberblåsor

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-03
Feber blåsor är orsakade av herpes simplex virus. När du har blivit smittad av viruset det fortfarande i kroppen, men det kan vara vilande mycket av tiden. Enligt American social hälsa Association, är 50 till 80 procent av alla vuxna lider munherpes. Många som har herpes utbrott virus erfarenhet av feber blåsor ofta. Det finns några åtgärder du kan vidta för att förhindra feber blåsor

Intimacy

Undvik hud mot hud kontakt med en person upplever ett utbrott. Kyssar och andra intima aktivitet kan sprida viruset och leda till utveckling av feber blåsor. Var speciellt försiktig med att ha oralsex med någon som bär på herpesvirus. Överföring av herpesviruset kan inträffa även om personen inte visar symptom. Om du vet att din partner har viruset kan du använda en kondom över penis och en kvinnlig kondom för kvinnan.

Utlösare

Identifiera specifika triggers för ditt ut raster. Dessa kan inkludera trötthet, vind bränna, feber och stress. Eliminera utlösande faktorer som kan kontrolleras. Använd till exempel solkräm och läppbalsam som innehåller en hög solskyddsfaktor, för att skydda dina läppar från ultravioletta strålar. Minska stressen i ditt liv så mycket som möjligt genom att eliminera onödiga filer från din "att-göra"-lista, lära sig att säga "nej" till dem som vill registrera dig för ytterligare åtaganden och framkalla hjälp från andra med sysslor, såsom storstädning och ärenden.

Personal Care

Var försiktig om dina personliga saker och hygien. Byt ut din tandborste och rakhyvel ofta. Detta är särskilt viktigt om du har använt dem under ett herpesutbrott. Undvik att använda redskap och personliga föremål som tillhör andra, särskilt de du känner har haft feber blåsor i det förflutna. Gör handtvätt en prioritet. Tvätta händerna med tvål och vatten ofta, och särskilt efter att ha kommit i kontakt med en feber blister. Feber blåsor kan spridas och får utbrott på andra platser efter att röra ett infekterat område och sedan trycka ett annat område av kroppen. Till exempel, om du rör en infekterad läpp och tryck sedan på ögat, näsan eller underlivet feber blister kan bryta ut i det området efter en kort tid då viruset förökar sig.

Naturläkemedel

Det finns Vissa program och kosttillskott som kan hjälpa till att förebygga feber blåsor. Regelbundet tillämpa en aktuell zink förberedelse till dina läppar för att förhindra upprepningar. Detta kan lindra symtomen under ett utbrott också. Öka på lysin du förbrukar. Tillsätt mer bönor, fisk, magert kött, mejeriprodukter och vetegroddar i din kost. Enligt Dr Dan Peterson av Family Gentle tandvård, hjälper lysin förhindra upprepning feber blister.

Hälsosam Livsstil

Ta ansvar för din hälsa. Förbättra din fysiska kondition för att förhindra reoccurrences feber blister. Sov åtta timmar per natt, motionera regelbundet, minska stress och öka din konsumtion av hälsosamma livsmedel. Behandla dig själv väl kommer också att hjälpa din mentala hälsa genom att minska stress, vilket är en känd utlösande faktor för feber blåsor.

Previous:nothing Next:solskydd för barn

Relaterade artiklar


 • alkohol behandling i tonåren
 • behandlingar mot håravfall i tonåren
 • steg för handtvätt
 • näsblod behandling
 • fysiska utveckling för 4 & 5-åringar
 • biverkningar av Varivax booster skott
 • hur man kan minska kalorier och fett från din diet
 • risker för bärbara datorer
 • hur man slår värmen och sval under sommaren
 • hur man använder ett graviditetstest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com