solskydd för barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-03
Sola och exponering för solen var en gång tänkt att vara en hälsosam förmån för barn att delta i friluftsaktiviteter. Men vi vet nu att solen kan vara skadlig, vilket leder till för tidigt åldrande, hudskador och eventuellt hudcancer. Solskydd för barn bör börja i barndomen och fortsätter hela barnets liv. American Academy of Dermatology uppskattar att barn får upp till 80 procent av deras totala livstid solexponering inom de första 18 åren av sitt liv, vilket solskydd på barn under barndomen väsentlig för att förhindra hudskador och eventuella cancer i framtiden.

solskador Skin Cancer

solens energi når jorden genom strålar osynliga ultraviolett ljus som kommer in i huden och orsaka osynliga och synliga skador. Solbränna, suntans och fräknar är exempel på synliga solskador. Osynlig skador uppstår när solen skadar hudceller under en längre tid vilket resulterar i rynkor, åldersfläckar och hudcancer.

Svår solbränna är tänkt att leda till utvecklingen av melanom. Melanom är den farligaste typen av hudcancer. Det drabbar människor i alla åldrar, kan påverka andra delar av kroppen och leda till döden. Ackumulerat solskador genom åren kan också leda till hudcancer, så kallad basal cell hudcancer. Basalcellscancer hudcancer utvecklas vanligen senare i livet, men i sällsynta fall har utvecklats så tidigt som tonåren. Denna cancer vanligtvis inte sprida sig till andra delar av kroppen som melanom gör, men det fortsätter att förstöra omgivande hud och underliggande strukturer och måste avlägsnas.

Barn löper större risk för oskyddade från solen är de som har mycket ljus hy och hår, har mol eller föräldrar som har en tendens att utveckla mullvadar och de som har en familjehistoria av melanom och hudcancer .

Skydda ditt barns hud

American Academy of Dermatology rekommenderar att föräldrar lär sina barn att "ABC för roligt i solen"-konceptet för att lära sunda vanor solvård och ingjuta livslång kunskap för att förebygga solskador och hudens cancer. Den "ABC's for Fun in the Sun" Konceptet bygger på förkortningar för bokstäverna A, B, C och S, med bokstaven A står för "Away", lära barn att hålla sig borta från solen under mitten av dagen. Barn bör inte utsättas för sol från 10 a. M. -4 pm, vilket är den tid på dagen då ultraviolett ljus strålar är starkast och kan orsaka den värsta solskador. Bokstaven B betyder "Block," påminner barnen att alltid använda solskyddsfaktor på minst SPF 15 eller högre. Barn ska ha solskydd tillämpas varannan timme, även under molniga dagar. Bokstaven C står för "Cover Up", säger barnen att täcka upp för solskydd med en hatt och /eller T-shirt. Kläder ger ytterligare solskydd för barn genom att filtrera bort solens strålar. Barn kan också bära solglasögon för att filtrera bort skadliga UV-strålar att deras ögon. Den sista bokstaven S uppmuntrar barn att "Speak Up" och sprida ordet om solskydd för barn genom att prata med vänner och familj om solskydd. Föräldrar måste kommunicera vikten av solskydd för sina barn och göra det till en prioritet att vara en god förebild för sina barn genom att bära solskyddsmedel och öva utmärkt förebyggande solskador.

Previous:nothing Next:Kan man bli gravid efter förlossningen?

Relaterade artiklar


 • de bästa sätten att inte bli gravid
 • hur man kan förebygga och behandla munsår
 • hur man överlever den andra trimestern av graviditeten
 • hur man kan förstå hälsoriskerna med badskor
 • hur lång är dagen efter piller effektivt för?
 • tips för att sätta i ögat kontakter
 • kolon rengöra komplikationer
 • hur man rengör och läka mindre skärsår och skrubbsår
 • Vilka är de behandlingar för spädbarnskolik?
 • hur man gör en hinderbana för de små "ninja krigare"
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com