tillfällig vård för äldre

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-20
När en äldre familjemedlem kommer att behöva tillfällig vård, finns det några alternativ som är öppna för dig. Det är viktigt när man beslutar vägen att ta den du talar med den socialarbetare på sjukhuset eller vårdinrättning som övervakar denna person. Hon har informationen från läkaren om vilken typ av kort sikt sjukvård denna person kommer att behöva. Hon är också den person som mest informerade om vilka flaggor som finns i ditt område. Hennes jobb är att hjälpa planera för tillfällig sjukvård för denna person.

Du behöver:
förmågan att göra en bedömning om en potentiell hälsorisk med hjälp av din dator och telefon

Away From Home

Tillfällig vård. för äldre kan göras på ett vårdhem. Om en äldre familjemedlem har haft ett oskadliggörande skada eller behöver vård under en sjukdom, kan detta vara ett alternativ för dig. Sjukhem tillfällig vård erbjuds på många ställen i hela landet. Detta alternativ skulle användas bäst om familjemedlemmen inte kan lämnas ensam och familjen inte har möjlighet att ta hand om denna person.

Det finns även respit program som kan vara både i hemmet eller hemifrån. Återigen kommer socialarbetaren på sjukhuset meddela dig om detta är ett alternativ i ditt område. Dessa program är mindre akut än ett sjukhem. Din äldre familjemedlem skulle vara i det här programmet med människor i alla åldrar i jämförelse med den äldre befolkningen som i huvudsak upptar vårdhem. Detta kan vara ett plus om din äldre familjemedlem inte anser sig äldre. Umgås med människor i alla åldrar och känsla en del av denna gemenskap för den kortsiktiga sjukvård vistelse kan faktiskt hjälpa till i läkningstiden för denna person. Detta är ett bra alternativ för den äldre person som är social och oftast aktiva i det dagliga livet.

Beroende på vad tillfällig sjukvård här äldre person behöver, är ett rehabiliteringscenter ett ställe som levererar tjänster på tillfällig basis. Om denna person har behov av kortfristiga sjukvård för en skada, t. ex. ett brutet ben, skulle detta kunna vara en idealisk miljö för honom. De rehabiliteringscenter är aggressiv i behandlingen terapi, som syftar till att få patienten oberoende igen. Den psykiska rehabiliteringscenter kan behandla stroke för sin kortsiktiga medicinska behov. Denna inställning är den bästa för den enskilde som var aktiv i det dagliga livet och har lämnats kvar beroende på grund av en skada eller sjukdom som kommer att vändas efter behandling. Det är inte en konvalescent typ av placering för dina äldre familjemedlem. Om någon skulle behöva korta sjukvård för biverkningar av cancerbehandling, är denna inställning oftast inte ett alternativ.

I Home

För at-home kort sikt sjukvård för äldre person kan du har medicinska vårdgivare komma till honom. Det kan vara en tjänst som täcks av hans försäkring. Nu sjuksköterska myndigheter som gör det egentliga sjukvård, såsom bandage förändras, medicinering dispensering och befolkningsförändringar kartläggning, kommer i hemmet ett par gånger varje dag för en timme eller två.

Hem hälsa medhjälpare erbjuda tjänster av den dagliga omvårdnaden tar för att bada, tillagningen och ljus hushållning. De skulle också vara där dygnet runt tills den äldre personen kan vara ensam igen.

Kortfristiga medicinsk vård av äldre personen kan även göras av familjen. Familjemedlemmar undervisas i särskilda instruktioner som behövs för att ta hand om denna person. Sjukhus eller vårdinrättning som gör den övervakning av korttidsvård kommer vanligtvis utbilda familjemedlem på vad som behövs för att vårda denna person i hemmet. Även när man går den vägen, kan du fortfarande ha en nu sköterska kommer in regelbundet för att hjälpa till med eventuella problem och kontrollera om utvecklingen av denna person. Det är också viktigt att vårdaren får en paus ofta, och detta kan lämnas av en annan familjemedlem eller en respit byrå.

Previous:nothing Next:testosteronbehandling för unga män

Relaterade artiklar


 • hur man använder progesteron kräm för att lindra värmevallningar
 • vad organ är främst ansvarig för att kolesterol?
 • hur man gör det mesta av din läkare besök
 • effektivt rättsmedel för kramp i benen
 • hur man rengör och läka mindre skärsår och skrubbsår
 • Kegel övningar för blivande mammor
 • prenatal riskfaktorer
 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • solskydd för barn
 • katt allergier hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com