Hur är en sonogram utförs?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-04

Du behöver:.
mellan $ 75 och $ 3. 000
Internet-anslutning (endast om du köper online).
Tillgång till apotek.

Teknik

En sonogram eller ultraljud, använder högfrekventa ljudvågor för att skanna en kvinnas mage och bäckenet för att skapa en bild av barnet inuti, mycket på samma sätt som fladdermöss använder ljudvågor för att "se" sin väg i mörkret. Det finns sju typer av sonogram och det är viktigt att förstå deras olikheter eftersom medan processerna bakom alla sju är i stort sett samma, de har alla olika funktioner. De sju typerna av sonogram är:
1) transvaginalt Scans. Dessa sonogram används inne i slidan och används i allmänhet i början av graviditeten.
2) Standard ultraljud. Detta är en traditionell ultraljud som använder en givare, en anordning som omvandlar ekade ljudvågor till bilder, över buken för att ge en bild av barnet.
3) Avancerat ultraljud. Detta ultraljud fungerar på samma sätt som standard ultraljud, men används för att rikta ett specifikt område och upptäcka eventuella komplikationer med graviditeten.
4) Doppler ultraljud. Denna typ av ultraljud är annorlunda eftersom det studsar ljudvågorna bort av rörliga föremål såsom blodkroppar, i stället för ben och vävnad för att skapa en bild
5) 3-D Ultraljud:. Detta ultraljud använder speciella sonder och givare för att skapa en tredimensionell bild av det ofödda barnet.
6) 4-D eller Dynamic 3-D Ultraljud. Detta ultraljud är en avancerad 3-D Ultraljud som faktiskt skapar en bild av barnets ansikte innan det är fött.
7) Fetal ekokardiografi. Detta ultraljud mål specifikt hjärtat för att upptäcka eventuella kardiovaskulära komplikationer.

Få en Sonogram

Under undersökningen kommer din vårdgivare har du ligger på ett bord med ditt exponerade mage. Hon kommer då att pälsen magen i en gel som kommer att fungera som en ledare för ljudvågor av ultraljud. Sedan, beroende på vilken typ av ultraljud du får, din vårdgivare kommer att glida givaren över magen eller placera givaren inne i slidan. Givaren avger då högfrekventa ljudvågor som studsar dina ben och vävnad, eller av dina celler, och skicka tillbaka informationen till givaren. Givaren kan då skapa en svartvit bild av fostret som kommer att visas på en skärm ansluten till den sonogram maskinen. Din läkare kommer också att ge dig en utskriven kopia av bilden och voila, du har ditt barns första foto.

Fördelar

Eftersom ett ultraljud är i allmänhet icke-invasiv, är hela processen smärtfri. Också, till skillnad från en X-ray finns det ingen strålning på ett ultraljud så biverkningar och faror för barnet är obefintliga. Sonogram skapa realtid bild, så när du ser ditt barn på skärmen kommer du att kunna se den rörliga och även dess hjärta slå.

Previous:nothing Next:beredning h som en ögonkräm

Relaterade artiklar


 • hur du gör din hicka försvinner
 • hur man överlever PMS - kvinnans version
 • orsaker till att äta mindre och gå upp i vikt efter klimakteriet
 • hur man gör Ipecac
 • de bästa sätten att hitta rätt akne produkt
 • hur man köper inteckning poäng
 • trötthet rättsmedel
 • den bästa kosten för att sänka blodtrycket
 • sätt att göra brösten större
 • hur man hittar vegetarisk viktminskning tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com