ägg donationer för att hjälpa infertilitet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-02
Kvinnor med fertilitetsproblem har ett par alternativ om de verkligen vill bli gravid. Ett av dessa alternativ är äggdonation. Med denna process, som en kvinna inte har ägglossning eller har ohälsosam ägg kan fortfarande bära ett barn. På andra änden av processen är den kvinna som beslutar sig för att donera sitt ägg till ett par som är infertila. Barnet som är resultatet av donationen kommer att ha henne DNA, men det kommer inte vara hennes barn. Äggdonation kan också vara tidskrävande, och det finns risker med medicinsk åtgärd. Innan du blir en äggdonator, ta lite tid att förstå processen, samt för-och nackdelar inblandade

kvalifikationer

Varje ägg donation program har sin egen kompetens faktorer. De flesta program ta emot kvinnor som är i åldrarna 21 och 35, och några ber kvinnan redan har fött barn framgångsrikt eller donerade ägg i det förflutna. Den äggdonation processen kan vara lång och kostsam, så någon som ägg är definitivt friska är att föredra. Allmänna hälsa är också en viktig faktor.

Process

äggdonation börjar med allmänna hälsoundersökningar. Du får både en allmän fysisk och en gynekologisk undersökning. Efteråt kommer du att bli föremål för en rad tester samt en psykologisk undersökning för att se till att du kan hantera de känslor som kommer med att donera ett ägg. Efter att du matchas med ett par som behöver ett ägg, kommer du att ta fertilitetspreparat att öka antalet ägg din kropp producerar och gör det mer sannolikt att läkaren kommer att kunna skörda en hälsosam ägg som med framgång kan befruktas. Den äggplockning själva processen innebär en mindre operation, och du kan behöva ta antibiotika efteråt att avvärja infektioner, men din del i processen kommer att ske.

Risker

I beslutet att donera dina ägg bör inte ta lätt på. När du börjar fertiliteten droger, kommer medicinering stannar först din normala cykel, vilket kan leda till klimakteriet-liknande symtom såsom värmevallningar och humörsvängningar. När droger kick i att stimulera äggproduktionen, kommer du att möta ett antal andra risker, t. ex. vätskeretention och bröst anbud. En liten andel kvinnor behandlas också en villkorad kallas ovariellt hyperstimuleringssyndrom (OHSS), vilket kan orsaka svullnad i äggstockarna, smärta i buken, och i allvarliga fall, blodpropp, njursvikt, chock och vätska i lungorna. I vissa fall kan det utvidgade äggstocken måste också tas bort. Under äggplockning processen, inkluderar risker blödningar och infektioner, men med rätt medicinering, detta är sällsynt. Med äggdonation, dock finns det ingen risk för din egen fertilitet, om det inte finns komplikationer, men kom ihåg att denna process kan ta en psykologisk vägtull.

Lagliga rättigheter

Som äggdonator har du vissa rättigheter. När du först registrera dig för att vara en givare, du underteckna ett kontrakt, som du måste läsa noggrant. Detta kommer att få information om din sekretess, samt vem som betalar för sjukvårdskostnader och vilket ansvar du har en donator. När du donera dina ägg, kommer du att ha någon laglig rätt till dem, oavsett om de resulterar i en bebis. Varje stat har vissa journalföring förordningar, men vissa av medicinsk information kan behöva på fil i fall barnet blir sjukt i framtiden. Men om du inte undertecknar ett avtal avstående din sekretess, lagar skydda barnet och hennes föräldrar från att någonsin kunna hitta eller kontakta dig. Utbetalning från paret som använder din ägg är lagligt, men bara som en betalning för din tid och smärta-inte direkt för äggen. Du bör betalas oavsett om dina ägg resultera i en graviditet. I tillägg till betalning, de flesta program täcker dina sjukvårdskostnader, men som kanske inte alltid vara fallet

Anonym Versus Kända

Du har två huvudalternativ när det gäller donation-anonyma eller kända. Detta har att göra med sekretessavtal ditt tecken, men även om du inte har något emot om barnet kontakter du i framtiden kan du eller kanske inte vill veta föräldrarna. Vissa människor donera ägg till par de känner nära, men kom ihåg, det kan finnas emotionella konsekvenser av detta, särskilt om det inte finns en tydlig avtal eller processen inte lyckas. Att känna din mottagare kan också leda till problem när det gäller att tala om för barnet eller dras in i barnets liv är par inte är överens.

Previous:nothing Next:Vilka är farorna med Tylenol för barn?

Relaterade artiklar


 • frisk familj medicinska strategier
 • varför fötter kallna?
 • strategier för att stoppa snarkning
 • hur man hittar information om hälso-och sjukvård
 • hur man kan bli av huvudlöss i skolan belåtenhet
 • tecken på infektioner i urinblåsan hos barn
 • laser synkorrigering förfaranden
 • botemedel för spädbarn diarré
 • Natural & naturläkemedel för menstruationskramper & uppkördhet
 • nyfödda genetiska sjukdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com