Yasmin & akne hjälp

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-24
Yasmin är ett p-piller innehållande drospirenon och etinylestradiol, som är två syntetiska hormoner. Yasmin och YAZ p-piller båda innehåller samma hormoner, men YAZ innehåller en lägre dos som Yasmin

Både Yasmin och YAZ föreskrivs för både preventivmedel och som akne behandlingar. . Men droger är olika så att patienter som använder dessa märken av preventivmedel bör noggrant kontrollera när man har sitt recept ifyllt för att säkerställa att korrekt medicinering löstes.

Du behöver:
stetoskop

Så att ta Yasmin

Yasmin kommer i en tablettform och i endast en dos nivå. . Samma dos som föreskrivs för alla som tar Yasmin, oavsett hur mycket patienten väger, patientens ålder, anledningen till att ta medicinen (preventivmedel och /eller akne kontroll), eller andra omständigheter.

Eftersom Yasmin är ett piller, kan den bara tas genom munnen. Medicineringen bör tas med vatten eller annan vätska

Om inte den förskrivande läkaren uttryckligen anges att det bör tas vid en viss tid på dagen, är det användarens önskemål om när att ta medicinen; Det bör dock tas vid samma tidpunkt varje dag. Detta kommer inte bara se till att en vana att ta medicinen bildas, men kommer också att hålla en jämn nivå av läkemedlet i kroppen.

läkemedel kan tas antingen på morgonen eller på natten. Vissa kvinnor, till exempel de som just har börjat att ta ett p-piller, föredrar att ta det på morgonen, som möjligheten att morgonen illamående är minskade från när p-piller tas på natten.

När du ska ta Yasmin

Patienter som tar p-piller för första gången har ett val när de kan börja ta Yasmin. Den kan tas den första dagen att det månatliga perioden börjar eller den första söndagen efter den månatliga perioden har startat.
Den första metoden kallas "Dag 1 start". Enkelt uttryckt innebär det att om en patients period börjar på en måndag, och hon har valt den dagen som hennes första dag, då är det första pillret i förpackningen beslut att den dagen.

"Söndag start ", betyder den andra metoden, att användaren ska vänta tills hon är på tiden, och sedan ta del av den första söndagen som inträffar medan hennes period fortsätter. Hon tar sedan det första pillret på den dagen.

När hennes period börjar på en söndag, skulle användaren behöver för att börja ta piller, men anser det som "dag 1 start"-metoden.

Kvinnor som har varit på en annan typ av p-piller och har bytt till Yasmin skulle börja doseringen den dag de normalt skulle ha inlett sin nya förpackning i fd piller.

Det bör noteras att båda metoderna tillämpas, oavsett vad orsaken är för att du tar p-piller.

Plantutseende

Även om p-piller är för födelsekontroll, kan kvinnor förvänta sig att se en förbättring i total hudton och hälsa, även om de inte har akne. Kvinnor med akne bör börja se en märkbar förbättring, så snart tillräckligt av medicinen har kommit in i kroppen (ungefär två till tre månader). Leta efter förändringar i storleken av pustler, antalet finnar och andra tecken på akne som finns, och hur ofta finnar uppstår.

Yasmin p-piller har biverkningar. Mindre biverkningar är lätt illamående, uppblåsthet, viktökning och genombrottsblödning. Mer allvarliga sådana kan vara stroke eller bildning av blodproppar. Kvinnor bör omedelbart kontakta sin läkare om de upplever smärta i vaden i benet eller plötslig svår bröstsmärta, eftersom båda dessa kan vara tecken på blodpropp.

strokesymtom --- domningar på ena sidan av kroppen, sluddrigt tal, och ändring av ansiktsmusklerna (ena sidan av munnen slokar, eller patienten kan bara le på ena sidan av ansiktet) -kan också förekomma, och bör åtgärdas omedelbart.

Previous:nothing Next:preventivmedelsrådgivning

Relaterade artiklar


 • bröstförstoring och minskning av amning
 • graviditet trimestern guide
 • vision-att förbättra ögonövningar
 • influensa dimma biverkningar
 • de bästa ställena att gnida progesteron kräm på kroppen
 • hem rättsmedel för förkylningar hos barn
 • prenatal riskfaktorer
 • användning av shilajit
 • influensa skott efter effekter
 • beredning av tiazol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com