den bästa halsont rättsmedel

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-01-04
Halsont är ett av de mer irriterande symptom på allergi eller förkylning. De kommer på utan förvarning, är svåra att bli av med och få alla aspekter av sjukdom 10 gånger värre. Medan det finns gott om over-the-counter mediciner för att lindra halsont, främst sugtabletter och lugnande spray, kan du också hitta på-huskurer i ditt eget skafferi

Medicin

halsont är nästan alltid åtföljs av slem i näshålan, vilket orsakar ett postnasalt dropp i halsen. Naturligtvis din kropp och ditt sinne vill bli av med slem i halsen, så du prova att svälja det som bara förvärrar svullnad och smärta du upplever. Att försöka bekämpa slem, ta en over-the-counter avsvällande så snart halsont börjar. Muntlig avsvällande medel (piller) tenderar att vara mer effektiva och mer långvarig, men tenderar också att leda till mer biverkningar. Nässprayer fungerar bra som en avsvällande. men inte länge alls. Om de är överdrivna, kan de faktiskt arbetar mot dig och ge dig en ännu runnier näsa.

För smärtan av halsont, använd en over-the-counter halstabletter eller en hals spray. De innehåller en lokalbedövning och kommer att bedöva halsen och lindra smärtan.

Saltvatten

En av de mest kända at-huskurer för lugnande ont i halsen är gurgla med saltvatten. När du känner ömhet inställningen i, blanda en tesked salt i ett glas varmt vatten och gurgla det varje hel timme. Detta kommer att bidra till att minska svullnad och lindra obehag.

Cayenne Behandling

En annan välkänd behandling är att gurgla med en cayenne-peppar blandningen. Blanda en halv tesked cayennepeppar i en kopp kokande vatten. Du måste dricka det så varmt som du kan stå ut med det. Det kommer att hjälpa blod cirkulera i området och dra ut infektionen. Du kan också lägga fyra delar echinacea, en del vitlök och två delar blad av pepparmynta till cayennepeppar i denna blandning.

Fortsatt behandling

För att förhindra ömhet förvärras, hålla dig adekvat hydrerade. Heta vätskor, som soppa eller te, fungerar särskilt bra för att återfukta dig och lugna ömhet. Använd en luftfuktare i sovrummet för att hålla luften fuktig och torr ut halsen. Om du inte har en luftfuktare, kommer ett grunt kastrull med vatten i rummet fungerar lika bra.

Previous:nothing Next:Kegel träningstips

Relaterade artiklar


 • orsakerna till salivering
 • Graviditet och högt blodtryck symtom tryck
 • vilka sjukdomar kan diagnostiseras med cellprov?
 • naturliga sätt att inducera förlossningen
 • Hur sluta röka
 • stegen i Krebs cykel
 • hur du gör din egen förbandslåda nu
 • kall & sinus huskurer
 • hur till komma fri HLR kurser lästa i ditt område
 • om graviditet & arbete
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com