efter klimakteriet humörsvängningar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-01-30
Klimakteriet är en naturlig avslutning på en kvinnas reproduktiva cykeln, men humörsvängningar hon ofta upplever att känna något annat än naturligt. Med hormonella förändringar, typiska viktökning och andra förändringar kropp, kan varje dag få en annan stor förändring

Du behöver:. .
Disktrasa
Mild, noncomedogenic tvål.
Ren och torr handduk.
Ventilerande kläder.

Menopause Cycle

En kvinna går igenom en komplett cykel av klimakteriet. Under perimenopause tid, kan hon uppleva hormonella svängningar. Värmevallningar, sömnlöshet, viktminskning, viktökning, och andra obehagliga symtom kan förekomma. När hon är på toppen av klimakteriet symtom sannolikt att öka, tills hon når efter klimakteriet, som definieras genom att inte ha perioder under ett år eller mer.

Möjliga orsaker bakom Ändra Moods

Som kvinnor ålder, förändringar i sina kroppar kan leda till depression. Ändra nivåer av östrogen och progesteron kan orsaka svåra humörsvängningar. Förlusten av östrogen påverkar produktionen av dopamin och serotonin i hjärnan, och detta kan leda till depression eller ångest. De förändringar i en kvinnas kropp kan få henne att känna som om hon blivit bestulen i sin ungdom. Torktumlare hud och hår, minskade hudens elasticitet och ökad rynkor alla verkar finnas samtidigt.

Humörsvängningar eller depression?

De flesta som passerat klimakteriet kvinna har möjlighet att kontrollera något humör skift när de uppstår. Men om humörsvängningar är allvarliga, kan de förvandlas till fullt utvecklad depression. Leta efter tecken, såsom aptitlöshet, en vikt förskjutning av mer än 5% av din totala kroppsvikt i en månad, känslor av hopplöshet, kort koncentrationsförmåga, eller självmordstankar. Om något av dessa symptom uppträder är läkarvård behövs.

Hantera humörsvängningar

En kombination av kost, motion, vila och sömn är avgörande för den allmänna hälsan hos en kvinna --- särskilt under efter klimakteriet . Närings-och växtbaserade tillägg, såsom en hög kvalitet B-vitamin, kan johannesört, kalcium och magnesium hjälpa. Många kvinnor finna tröst i stödgrupper --- både live och online --- eftersom de har möjlighet att diskutera sina tankar och känslor med andra som har upplevt samma sak.

Stöd för alla etapper av Menopause

En webbplats som erbjuder stöd för kvinnor i alla stadier av klimakteriet kallas Power Surge. Denna grupp ger möjligheter att dela information och svar på hälsofrågor av kvalificerad medicinsk personal.

Previous:nothing Next:egenskaper som gör upp en levande organism

Relaterade artiklar


 • hur man får barnen att leka utomhus
 • symptom på kärnikterus
 • hur man gör det mesta av din läkare besök
 • bronkopulmonell dysplasi symtom
 • hur man sitta med god hållning
 • hur man kan sluta oroa minnesförlust
 • Vem bör inte ta influensa skjuten?
 • Varför skulle en skelettscintigrafi visa oroshärdar i hela kroppen?
 • Vad kan jag göra för att göra mig gå in arbetskraft?
 • artikulation tekniker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com