graviditet fitball övningar

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-01
Graviditeten fitball, som vanligtvis kallas en födelseprocess eller födelse bollen, ofta före och under förlossningen för att lindra smärta och obehag. Bollen hjälper till att hålla bäckenet i rörelse samtidigt lindra eller spasmer

Du behöver:. .
Vatten
små paket socker.
bröd.
papperspåse.

Fördelar med graviditet Fitball

Graviditet födelseprocess bollar hjälpa utöva buken, vilket är viktigt eftersom dessa muskler förlänga och utöka över livmodern under graviditeten. Utövandet av dessa muskler hjälper också lindra ryggont under graviditet, samt hjälpa justera området till före graviditeten tillstånd efter leverans.

Andra fördelar med att använda födelseprocess bollen under förlossningen är "spontan, icke-tillvänjning rörelse", säger Paulina Perez, RN, författare till Birth Balls: Användningen av terapi bollar i förlossningsvården. Denna typ av rörlighet ger för mamman att effektivt arbeta henne sammandragningar till barnets fördel.

Graviditet Övningar med Birthing Ball

Prova aktivt sittande. Sitt på bollen medan tittar på TV eller koppla av. När du arbetar för att hålla upprätt, arbetar du dina mag-och ryggmusklerna.

En annan övning för att prova är bäcken back-to-front rörelse. Sitt på bollen med benen isär och knäna böjda. Med fötterna på golvet, att gunga fram tillbaka genom bäckenet. Försök också samma position gunga från sida till sida genom höfterna.

Återigen med fötterna på golvet, särade ben och böjda knän, flytta höfterna på bollen i en medsols rörelse fem gånger. Sedan vända cirkelrörelse.

En sista övning att prova under graviditeten är att få på alla fyra och luta sig över bollen. Rocksteg framåt och bakåt på bollen.

Fitball övningar under Labor

lindra smärtan av värkarna och hjälpa barnet ner genom att sitta på bollen och rotera höfterna medurs och moturs. Kom ihåg att hålla benen isär, böjda knän och fötterna på jorden.

En annan nyttig övning är att sätta bollen på golvet eller sängen och luta sig över den, omslag båda armarna runt bollen. Rock från sida till sida genom höfterna

slutligen för rygg arbetskraft, prova detta: antingen sitta på bollen och luta över en säng eller knäböja över bollen istället. Sedan någon gälla hårt tryck på den nedre delen av ryggen med handen. Även för perineal stöd, placera en varm tvättlapp på bollen och sitta på den.

Previous:nothing Next:vad som väntar efter en vasektomi återföring?

Relaterade artiklar


 • reflux rättsmedel för gravida kvinnor
 • hur att hålla sig frisk i skolmatsalen
 • naturliga botemedel för PMDD (premenstruell dysfori)
 • homeopatiska medel för barn
 • hur man hittar vegetarisk viktminskning tips
 • hur till återvinna från influensa
 • sätt att göra brösten större
 • behandlingar mot håravfall i tonåren
 • ättika för att bota sura uppstötningar
 • hem rättsmedel för croupy hosta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com