hem botemedel för vårtor

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-17
Vårtor är ofarliga men irriterande hud utväxter som orsakas av humant papillomvirus (HPV). Mayo Clinic säger att viruset skapar en vårta genom att utlösa en snabb celltillväxt på det yttre hudlagret. Detta inträffar oftast på fingrarna eller andra delar av handen. Vårtor är ful och kan spridas till andra delar av kroppen, eller ens till andra människor, så du kanske vill behandla dem om du blir smittad. Det finns flera effektiva vårta botemedel du kan använda direkt hemma

Acid

Salicylsyra är en vanlig ingrediens i vårtan bort vätskor och patchar. Du kan köpa dessa produkter över disk och du måste använda dem dagligen för att bota dina vårtor. Mayo Clinic rekommenderar blötläggning fingret eller handen i varmt vatten i upp till 20 minuter. Använd sedan en nagelfil eller pimpsten för att rensa bort död hud innan plåstret fästs eller vätska. Du kommer troligen behöva upprepa processen varje dag i flera veckor för att helt bota din vårtor. Over-the-counter produkter innehåller 17 procent salicylsyra. Om detta inte verkar vara att hjälpa, kanske du vill få en starkare koncentration av din läkare.

Frysning

frysbehandling för vårtor brukade vara begränsad till en läkarmottagning, men nu finns det flera märken av hem frysning kit som finns över disk. De är inte lika stark som en läkare flytande kväve behandling, men de kan fortfarande vara ett effektivt botemedel mot vårtor. Frysning tenderar att vara den snabbaste hem vårtan bota, undanröja några vårtor efter bara en användning. Du kan dock behöva använda det mer än en gång. Vissa tillverkare erbjuder en frysning behandling som kombineras med syra för särskilt envis vårtor.

Duct Tape

Duct tape är ett enkelt hem botemedel mot vårtor som Mayo Clinic säger kan vara ännu effektivare än frysning. Detta visades genom en studie från 2002 där en enkel kanal-band-metoden blev av med mer än vårtor kryobehandling, men senare undersökningar inte kan kopiera resultatet. Om du vill prova denna bota, klippa en bit tejp och placera den över vårtan, lämnar den på plats i en vecka. Sedan blöta det drabbade området i varmt vatten och skrubba vårtan med en pimpsten eller smärgel styrelse. Re-täck den med tejp och upprepa cykeln tills vårtan är borta, vilket kan ta upp till åtta veckor.

Previous:nothing Next:gör dina naglar & hår fortsätter att växa efter döden?

Relaterade artiklar


 • hur du håller ditt ofödda barn friska
 • kolon rengöra komplikationer
 • naturmedicin terapi för klimakteriet
 • av fiberrik kost
 • vad som är ett botemedel mot en torr hosta?
 • bronkopulmonell dysplasi symtom
 • nasal drip hos barn
 • sig att leva med en utökad familj
 • vad är en frisk blodtryck sortiment?
 • sätt att göra brösten större
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com