hur man använder anis för att hålla myggor, flugor och andra insekter borta

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-01-11
För några av oss kan sommaren slut inte snart nog, eftersom insekterna det för med sig. Flugor, myggor, knott och en mängd andra besvärande buggar kan göra vår sommar är mindre än njutbar. Vi kan spray, bränner ljus eller prova andra rättsmedel, men tycker fortfarande att vi har att göra med en ihållande och ovälkomna skadedjur (eller två).

En föga känd ört är oerhört effektiv att den håller insekter borta. Du kanske har hört av anis, eller kanske du har ätit godis eller konditorivaror som var lakrits-smak. Tja, som förmodligen var anis. Bugs hatar anis. Det sägs att anis kommer att hålla nästan alla fel i schack. Anis är så effektiv, att du inte behöver använda så mycket av det, vilket är trevligt, inte därför att det inte luktar gott, men eftersom du kanske inte vill gå omkring luktar som en lakrits pinne om du försöker att hålla buggar bort från dig personligen.

för personer som arbetar utomhus, kan fel vara ett stort hinder, och även om det finns produkter på marknaden för att hålla dem av (ingen pun intended), kanske folk inte gillar besprutning dessa kemikalier på sin hud dag efter dag. Några av dem är fet och kladdigt, få på dina kläder och i allmänhet inte erbjuder en behaglig upplevelse i användningen av dem.

Med anis, det tar så lite för att hålla buggar bort att du har alternativ för hur du använder den. Anis olja är förmodligen den enklaste formen av anis att använda. Du kan köpa anis olja i hälsokostbutiker eller ibland trädgårdsbutiker levererar också. Du kan behöva ringa runt för att hitta den. Kolla också i din matbutik i aromer, men se till att det är naturligt anis och inte artificiellt smaksatt. Om du har en hälsokostaffär i närheten, är det förmodligen lättare att bara åka dit, eftersom de alla bär den. Den levereras i en mycket liten flaska, men du behöver bara ett par droppar för att det är effektivt.

Det sägs att om anis olja ges till hundar kommer att göra dem mer tillgiven. Dessutom, om en hund kommer upp till dig och nosar eller slickar dig, kommer de inte aggressiv, utan snarare vara väldigt tillgiven. Vissa säger att för hundar, det är förmodligen det närmaste till en "kärleksdryck" det finns

Du behöver:
Flaska av anis olja.


1.
Använd det i din tvätt. Du kan lägga till några droppar i tvättvattnet vid början. När du tar dina kläder i slutet av cykeln, kommer du att märka en lätt doft av anis, men det är ganska behagligt. Efter torkningen är det fortfarande märkbar men inte så mycket. Buggar kan lukta det, dock.
2.
Blanda lite i med andra produkter du använder. Du kan lägga ett par droppar i andra spray bugg motbjudande att göra det längre och att hjälpa låna en mer behaglig doft på produkten.
3.
ta en flaska av anis olja med dig. För folk som jagar, fiskar eller på annat sätt är utomhus, kan det komma väl till pass. Du kan också späda ut en droppe i bodylotion, till schampo och andra produkter.
4.
Använd den runt utsidan av ditt hus. Prova att tillsätta några droppar till en flaska vatten och spraya området (uteplats, veranda, etc) med den för tider av insekt problem. En del djur tycker inte anis, heller, så du kan finna det effektiva i att hålla borta andra Critters. Tittar på nätet efter andra sätt att använda anis i skadedjursbekämpning /djur kontroll.

tips och varningar


 • Anis används i vissa kommersiella eller lantbruk.
 • Det är alltid bäst att späda viktigt och växtbaserade oljor för att undvika oavsiktlig hudirritation eller oavsiktlig förbrukning av PET, som vissa oljor har egenskaper som är giftiga. Anis är inte en av dem.


 • Previous:nothing Next:hur du packar en miljövänlig skollunch för ditt barn

  Relaterade artiklar


 • steg lungorna går igenom efter att sluta röka
 • hitta hjälp för alkohol-& drogmissbruk
 • vad yoga behandlingar hjälper kvinnor i övergångsåldern?
 • biverkningar av estradiol gel
 • användningsområden för metrogel
 • hur man gör det mesta av din läkare besök
 • hälsosam mat kost för barn
 • kvarstående effekter av p-piller
 • hur man har kul träning med dina barn
 • olivolja att bli av med huvudlöss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com