huvudlöss bota

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-01-18
Många människor är generade när de upptäcker sitt barn har huvudlöss. De blir ännu mer generad när de upptäcker att de har dessa miniscule parasiter som lever i sin egna hårsäckar också. Dock är pediculosis, den medicinska termen för en diagnos av huvudlöss, inget att skämmas över. Det är en extremt smittsam förutsättning att även den renaste av människor kan fånga. Det är också lätt att bota när den väl har upptäckts, så frukta inte-snart det enda husdjur har du är katt och hund du valde att ta med er hem.

Du behöver:.
stetoskop

Vem är i riskzonen

Alla är i riskzonen för huvudlöss, men familjer som har barn i förskola eller grundskola ansikte en ökad risk. Barn älskar att spela tätt tillsammans, speciellt små flickor, och har en tendens att dela objekt som hattar, borstar och slipsar hår. Detta är hur huvudlöss sprids så snabbt.

Slumber parter är en annan form av transport för dessa parasiter. Kläder, kuddar och filtar är ofta delade under dessa träffar, vilket gör det till ett perfekt tillfälle för angrepp ska ske.

Tecken och symptom

De vanligaste symtomen på ett huvud löss angrepp är klåda-beror detta betten från löss som livnär sig på din hårbotten. Du kan också uppleva en kittlande känsla som rör sig över huvudet, eller öppna sår från att repa områden som kliar.

Identifiera Löss

Innan du behandlar ditt barn eller någon i din familj, måste du kontrollera alla och vara säker på att de lider av huvudlöss. För att göra detta måste du veta vad du letar efter och var du hittar löss.

När du först börjar kontrollera dina barn, titta bakom öronen, i hårbotten och halsen, och på baksidan av halsen. Dessa är de vanligaste gömställen för löss. Du kan sedan flytta långsamt genom resten av hårbotten

Löss ta på tre sätt:. Gnetter (ägg), nymfer (baby lus) och vuxen lus. Nits kan vara svårt att se, ofta förväxlas för härdade droppar hårspray eller mjäll. De är vita eller gula till färgen, ovala, och hålla fast vid hårstrået.

Nymfer ser identiska till lus, men är mindre i storlek. De kan vara gråvita eller tan, och storleken på en bit av ris. I detta skede är blod som krävs för deras överlevnad.

Vuxna löss växa till storleken av ett sesamfrö, och precis som nymfer, är bruna eller gråvita till färgen. De tenderar att smälta in med mörkare hår, som förekommer mörkare i färgen mot den. Asan vuxen, kan lössen leva upp till 30 dagar, förutsatt att de har ett blod källa (i hårbotten). Om de ramlar av, kan de överleva endast två dagar.

Behandla din familj

När du har identifierat löss är det dags att behandla alla som är smittade. Det är inte nödvändigt att behandla håret på familjemedlemmar som inte är angripna, det är inte heller nödvändigt att behandla ditt husdjur, eftersom löss inte kan leva på dem.

Börja med att köpa läkemedel löss schampo på din lokala livsmedelsbutiker eller varuhus. Dessa är tillgängliga över disk och de vanligaste märkena Rid och Nix. Tvätta inte angripna persons hår före behandlingen, eller för två dagar efter. Om en hona i din familj har långt hår, behöver du två flaskor löss schampo för behandling ska fungera.

När du har använt schampo, kör NIT kammen som ingår i paketet genom ditt barns hår för att ta bort nits, döda löss och eventuella kvarvarande löss som fortfarande kan vara vid liv. Gör detta varje två till tre dagar, och sedan behandla sju till 10 dagar efter första behandlingen. Detta säkerställer löss helt har tagits bort.

Om du har ett barn under två års ålder som är smittad, ska du inte använda läkemedel schampo på henne. Istället plats lite balsam i håret och använd kammen att plocka ur äggen och löss. Du kommer att behöva plocka dessa för hand dagligen tills lössen är borta, och tala med din läkare om alla andra behandlingar

Unna ditt hem

Behandla ditt hår är bara en del av botemedlet. Att helt ta bort familj löss angrepp, måste du behandla även ditt hem. Börja med kläder och sängkläder. Tvätta allt i varmt vatten, minst 130 grader, och torka dem på hög värme i minst 20 minuter. Om du har några kläder som inte kan placeras i en tvättmaskin, få dem torra rengöras omedelbart.

Flytta till kammar, borstar och slipsar hår. Blötlägg alla dessa under en timme i någon typ av desinfektionsmedel, såsom Lysol eller tvättsprit. Du kan också tvätta dem med tvål och varmt vatten måste dock vattnet vara minst 130 grader, vilket är den temperatur som dödar både löss och ägg

Koncentrera dig på dina möbler nästa. . Vakuum alla dina soffor, stolar och mattor för att se några ägg eller löss som ramlat av är tillräckligt sopas bort. Detta är också den tid när du behöver samla uppstoppade djur och placera dem i en plastpåse. Knyt påsen ordentligt och ställ den åt sidan i två veckor, vilket kommer att kväva lössen och ta bort dem från en potentiell näringskälla.

Previous:nothing Next:holistisk behandling för glaukom

Relaterade artiklar


 • reumatoid artrit hos barn
 • typer av kroppen bygger
 • naturliga sätt att upplösa njursten
 • varför fötter kallna?
 • QuickVue graviditetstest instruktioner
 • botemedel mot liggsår
 • Hur du tar ett bad under graviditeten
 • den helande kraften i husdjur
 • hur man får en god natts sömn med en snarkning make
 • hur man gör fosterdiagnostik graviditet yoga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com