preventivmedel under amning

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-28
En del mammor väljer att amma sina barn. En mors förmåga att amma sitt barn är till stor del drivs av hormoner, vilket gör att p-piller ett mindre lämpligt alternativ för att styra graviditet än andra metoder

Perorala antikonceptionsmedel

Om du vill ta p-piller för att förhindra graviditet under amning, tala med din läkare om att sätta dig på typ som är låg i östrogen. Kvinnor som tar östrogen under amning kan se en nedgång i mjölkproduktionen. Om ditt barn är äldre än sex månader gamla och äta fast föda, och du närmar dig slutet av din amning en östrogenbaserade p-piller kan fungera för dig. P-piller som innehåller mestadels progesteron är mindre sannolikt att påverka mjölkproduktionen och kan påbörjas inom sex till åtta veckor efter förlossningen. Kvinnor som använder tabletter med endast progesteron uppmanas att titta på deras mjölkproduktion i fall det droppar.

Fysiska hinder

Fysiska barriärer är effektivt för att förebygga graviditet om du är en ammande mamma. Man eller kvinna kondomer kommer att hindra spermierna från att komma in den vaginala kanalen och är ännu mer effektiva när de används i kombination med spermiedödande medel. Membran är ett annat hinder kan användas för att förhindra graviditet och inte produktion effekt mjölk. Det är dock viktigt att notera att graviditet och förlossning kan ändra storlek och form i slidan och livmoderhalsen. Om du vill använda en bländare besöka din läkare så att du kan passa för en, och lita inte på ett du använde före graviditeten.

Rhythm Method

Rytmen är en metod för födelsekontroll som är baserad på kvinnans menstruationscykel. Med denna metod, undvika kvinnor att ha samlag vid ägglossningen. Den nackdelen med att använda rytmen metoden är att den är tillförlitlig, om inte din perioder har återvänt till ett regelbundet schema och du kan bestämma exakt när ägglossningen inträffar. Eftersom amning innebär hormoner, är detta ofta inte möjligt.

Amning som preventivmedel

Vissa kvinnor använder amning sig som en metod för födelsekontroll. En mamma som ofta sjuksköterskor hennes barn inte kommer att ägglossning eller har tid för många månader efter förlossningen. Utan ägglossning, finns det ingen chans för graviditet. Nackdelen med denna metod är att det är möjligt att ägglossning innan den första post-partum perioden utan att veta. Amning är en mycket effektiv metod för födelsekontroll endast om samtliga följande villkor gäller: ditt barn är mindre än sex månader gammal, din period har ännu inte återvänt, och du amma ditt barn dag som natt på kö.

Previous:nothing Next:hur man upptäcker barn symptom formel allergi hos ditt barn

Relaterade artiklar


 • nedre ländryggen övningar under graviditeten
 • hur man kan bli av symptom halsbränna angina
 • den bästa tandläkare i Las Vegas
 • kontaktlinser vs glasögon
 • typer av system i den mänskliga kroppen
 • Hur sova med en nackkrage på
 • Hur får näring från moderkakan till fostret?
 • Peyronies bota
 • vad är det korrekta sättet att svepa ett ess bandage?
 • blodtryck riktlinjer för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com