rättsmedel för nasal dränering & halsont

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-23
Nasal dränering och halsont är två av de vanligaste symtomen i samband med en förkylning eller influensa. De kan också vara ett tecken på allergi. Det första symptomet-dränering-fällningar ofta ont i halsen av irriterande i halsen med överflödigt slem och eventuellt bakterier. Rättsmedel för nasal dränering och halsont allt från hemlagad lösningar till receptbelagda mediciner

behandla symptomen

För nasal dränering, prova att använda en. luftfuktare eller en Vaporizer att rensa bihålorna passager mer effektivt. En ångande dusch kan hjälpa också. Saltlösningar fungerar bra för rinnande näsor och halsont. För nasal dränering, förbereda en kopp något varmt vatten genom att tillsätta 1 /2 tsk. salt och 1 krm bakpulver. Använd en nasal sköljblåsa att spraya lösningen flera gånger i vardera näsborren. Vänta 1 minut och sedan blåsa näsan. För en halsont, blanda 6 till 8 oz. varmt vatten med 1 msk. salt. Gurgla vattnet och spotta ut igen, fortsätta tills du är klar glaset. För over-the-counter rättsmedel, prova en avsvällande och antihistamin för sinus dränering. Svalg sprayer och tabletter kan hjälpa till att lindra smärtan av halsont, som kan paracetamol och ibuprofen.

Behandla den underliggande problem

Som tidigare nämnts, nasal dränering och halsont indikerar ofta en underliggande sjukdom. Om villkoret är viral, som i förkylning och influensa, börja med att få extra vila. En utvilad kropp bättre rustad att läka ordentligt. Stanna hydrerade genom att dricka mycket vatten. Konsumerar olika buljonger och soppor också kan återfukta dig, lugna ditt bihålor och hals och hjälper kroppen att bekämpa infektioner. Juice kan vara en extra källa för fukt och vitaminer.

Söker medicinsk hjälp

halsont och näsan dränering kan vara indikatorer på en bakteriell infektion, såsom bihåleinflammation eller halsfluss. Om din nasal och hals symptom åtföljs av en feber på 102 grader eller mer, eller om din hals känns svullen och är kraftigt smärtsam, se din läkare så snart som möjligt. Om dessa symtom jämsides med en intensiv huvudvärk, hög feber och en styv nacke, gå till akuten, eftersom detta kan tyda hjärnhinneinflammation. För rutinmässig bakteriella halsen och näsan infektioner, kommer din läkare att förskriva antibiotika för att bota sjukdomen.

Previous:nothing Next:hjärnans kognitiva funktioner

Relaterade artiklar


 • steg för handtvätt
 • den helande kraften i husdjur
 • Fakta om ben sporrar på fötterna
 • tandvärk rättsmedel för gravida kvinnor
 • hur man gör det mesta av ett medicinskt utnämning
 • den medikalisering av klimakteriet
 • Hur sluta röka
 • hur man ska hantera kvinnlig urininkontinens
 • blåsljud hos barn
 • hitta hjälp för alkohol-& drogmissbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com