utvecklingen av immunsystemet hos barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-20
Immunförsvaret börjar utveckla innan ett barn föds. En kombination av medfödd motståndskraft mot vissa sjukdomar, modern förvärvade antikroppar och aktiv exponering för bakterier hjälper till att bygga barns immunförsvar när de växer till vuxna. Vaccinationer kan skydda barn mot sjukdomar som kan skada deras utveckling om de avtalade och att de kanske inte är tillräckligt stark för att kämpa på egen hand. Den barnvaccination schemat har under luppen under den senaste tiden om en eventuell anslutning till autism.

Du behöver:
stetoskop

Immunsystemet 101

immunförsvar varierar från person till person, vissa är starkare och vissa svagare. . Immunförsvaret skyddar kroppen från sjukdomar och infektioner. Den angriper farliga bakterier som kommer in i kroppen och slagsmål dem: Detta kallas för immunförsvaret. Det finns tre olika typer av immunsvar: medfödda, anpassningsbara och passiva

Vi är födda med medfödda eller naturliga, immunitet mot vissa sjukdomar, till exempel, kan vi inte fånga vissa åkommor djur lida. från. Vår hud och slemhinnor, som insidan av våra näsor, munnar och tarmar, som också utgör vår naturliga immunsystemet -. De är hinder vakta kroppen mot infektioner

aktiv eller adaptiv, utvecklar immunitet som du ålder. Ju äldre man blir, desto fler bakterier blir du immun mot att du har varit utsatt för flera av dem. Du kan också vaccinera sig mot sjukdomar genom vaccination med antigener

Passiv immunitet är lånad från en annan källa. Ett barn får antikroppar genom moderns mjölk, till exempel. Passiv immunitet varar inte länge. Du kan få vad som kallas "passiv" ympning om du redan är infekterade med särskild sjukdom eller om du har varit utsatt för det. Denna typ av vaccination kommer att hjälpa dig kämpa mot sjukdomen du redan har, snarare än hindra dig från att få det i första hand. Det brukar det gjort med serum som innehåller antikroppar från immunförsvaret människor (ofta gammaglobulin) eller djur.

Barnens immunförsvar

Immunförsvaret börjar utvecklas från stamceller när ett embryo är ungefär fem veckor gammal. När ett barn föds, är hans immunförsvar stimuleras av nya bakterier han utsatts för, och han börjar producera antikroppar ungefär sex dagar efter födseln. Han är redan tillfälligt immun mot vissa sjukdomar, eftersom hans mor har gett honom passiv immunitet medan han var i livmodern. Om han är sjuksköterskor, kommer han också att få antikroppar via mjölken. Denna typ av passiv immunitet, som kallas maternell immunitet, tonas sakta över ungefär sex till åtta månader. Hans eget immunförsvar fortsätter att växa, och när han är 1 år gammal, han har redan vuxen-nivå immunitet mot vissa sjukdomar. Han kommer fortfarande ständigt utsättas för nya bakterier, dock, om en kall går runt, kan en vuxen kropp redan har "lärt sig" hur man slåss bort det, medan samma kyla kan få barn snörvlande och nysningar för att han är att möta det grodden för första gången.

Vaccinationer

Vaccinationer arbete genom att införa antigener i ett barns kropp utan att göra honom illa. Kroppens B-lymfocyter, celler i benmärgen som skyddar kroppen mot sjukdom, producera sedan antikroppar som låsa på antigener och hindra dem från att göra skada. Dessa antikroppar stanna i kroppen så att om barnet kommer i kontakt med dessa särskilda antigener igen antikropparna är redo att inaktivera antigen cellerna.

Vaccinationsschema och Controversy

Traditionellt kommer ett barn har en rad vaccinationer med jämna mellanrum efter att hon är född. Dessa är hepatit B, en difteri /stelkramp /pertussis kombination, polio, rotavirus och mässling /påssjuka /röda hund kombination. Dessa immunisering skott till för att skydda ett spädbarn eller barn från smittas av sjukdomar som kan vara mycket svårt för en omogen immunsystemet att avvärja och att om de avtalade, kan inverka negativt på tillväxt och utveckling. De skyddar också samhället. Ju fler barn som inokuleras mot en sjukdom, desto mindre sannolikt att sjukdomen är att ange en gemenskap och påverka barn som inte har vaccinerats

En del föräldrar väljer att inte vaccinera sina barn på grund av oro över konserveringsmedel som används i mässling /påssjuka /röda hund skott, som har anekdotiskt samband med autism.

Immunsystemet Problem

Ett barn kan födas med en immun sjukdom eller kan kontraktet det efter födelse. Genetiska immunsjukdomar kommer i varierande former och storlekar. Som helhet är de kallas primär immunbrist sjukdomar, eller PIDDs. De är ärftlig. De yttrar sig genom täta, återkommande sjukdomar, till exempel åtta eller fler öroninflammationer inom ett år. De är behandlingsbara, men ju tidigare de är identifierade, desto bättre för barnets utveckling. Behandlingar inkluderar intensivkurser av antibiotika, antivirala läkemedel, antikroppssubstitution och även benmärgstransplantation.

Autoimmuna sjukdomar uppstår när kroppen angriper sina egna vävnader, tro att det är en utländsk inkräktare. Autoimmuna sjukdomar vanligare hos barn inkluderar reumatisk feber (en sjukdom som kan skada hjärtklaffar), juvenil artrit, psoriasisartrit (en inflammatorisk ledsjukdom som drabbar barn som också har psoriasis hud sjukdom) och sklerodermi (härdning av hud och slemhinnor ). Varje sjukdom har en annan behandling.

Förvärvade immunsystemet inkluderar hiv. Ett barn kan få hiv genom blodtransfusion eller från hennes hiv-positiva mamma, antingen i livmodern, under förlossning eller vid amning. Hiv-positiva barn kan behandlas med antiretrovirala läkemedel, men de kan ta lång tid att nå milstolpar som krypa, gå och prata.

Previous:nothing Next:var man kan köpa en vatten filter för en duschhuvud

Relaterade artiklar


 • är en kolon rengöra säker för att bli gravid?
 • Orsak och symtom på fibromyalgi
 • hur man säkert köpa receptbelagda läkemedel på nätet
 • hur man ska leva efter döden av din make
 • skälen för korta menstruationer
 • laktosfria livsmedel för spädbarn
 • idéer för att använda mandelolja
 • är luftrenare inte bra för barn?
 • biverkningar av Varivax booster skott
 • diet om du är gravid med tvillingar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com