vad som väntar efter en vasektomi återföring?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-01
Vissa män väljer att få en vasektomi för att preventivmedel bara att ändra sig om att bli pappa igen vid ett senare tillfälle. Detta kan bero på orsaker såsom omgifte, makar inflytande eller en förändring i ekonomiska förutsättningar. Oavsett anledning, kan vasektomi återföringar vara ganska effektivt för att återställa fertiliteten. När operation har utförts, det finns olika stadier av återhämtning som du kan förvänta dig att uppleva

Omedelbart efter operation

När du vaknar upp från operationen kommer du på uppvakningsavdelningen, där du kommer att stanna i ungefär en timme förutsatt att din operation och omedelbar återhämtning är normala. Du kommer antagligen känna groggy under denna tid. Du kan också bli illamående och kan även kasta upp på grund av biverkningar av bedövningen. Anestesi också kan orsaka huvudvärk och allmän värk i kroppen för de första timmarna upp till några dagar efter operationen. Du kommer att märka att din testikelcancer område är packad med en kompress-liknande material, som hålls på plats av en atletisk supporter. Din läkare förmodligen kommer att skriva minst två recept: en antibiotikum för att förhindra infektion och ett smärtstillande läkemedel. Du kommer att behöva någon att köra dig hem när du är ut efter operationen centrum.

De första två veckorna

De flesta urologer rekommenderar sängläge i minst 48 timmar efter en vasektomi omsvängning. Under denna period upplyftande benen och tillämpa is förpackningar kan hjälpa till att lindra vissa av de kvardröjande obehag från kirurgi. Om jobbet i huvudsak består av skrivbordsarbete, kan du förvänta dig att återgå till arbete efter cirka tre dagar. För de första dagarna till en vecka efter operationen, är det pungsäcken område som kan antas vara svullen och blåslagen. Du kommer att uppmanas att bära en atletisk supporter hela tiden utom när man duschar. Du kan duscha efter 48 till 72 timmar efter operation, men du bör avstå från karbad till första veckan har gått. Stygnen skulle lösas upp av sig själv inom de första sju till tio dagar.

Den tredje veckan och Efter

Din blåmärken, obehag och svullnad bör vara mycket bättre. Om du upplever fortsatt smärta eller svullnad, kontakta din läkare, vissa vasektomi återföringar kan resultera i komplikationer som kräver ytterligare läkarvård. De flesta läkare rekommenderar deras patienter vänta till tre till fyra veckor efter operation för att delta i sexuella aktiviteter och utlösning. Genom den fjärde veckan du också ska kunna återuppta lyfta tyngre föremål om det behövs. Du kan börja att bedriva idrottslig verksamhet ungefär mellan fjärde och sjätte veckor efter operationen. Såvitt fertilitet, graviditet priser från 30 till 70 procent, med den genomsnittliga tiden för befruktningen vara 12 månader efter operation. Spermaprov är normalt testas cirka tre månader efter operation för att kontrollera på spermieantal och rörlighet.

Previous:nothing Next:olivolja att bli av med huvudlöss

Relaterade artiklar


 • hur lätt graviditetsillamående
 • hur man får ett ultraljud för graviditet
 • Fakta om flebotomi
 • diet tips för reflux hos barn
 • alkoholhaltiga behandling i tonåren
 • botemedel för småbarn rinnande näsa
 • hur andningen fungerar membranet
 • naturlig lindring för perioden smärta
 • naturmedicin terapi för klimakteriet
 • test för cerebral pares hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com