är garvning säkert under graviditeten?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-06
Om du väntar barn, kanske du undrar om garvning är säkra under graviditeten. Det finns många nackdelar gravida kvinnor kan möta från garvning på en salong eller i solen. Innan garvning under graviditeten, förstå risker och prata med en läkare för att avgöra om det är värt det

Du behöver:. .
Disktrasa
Mild, noncomedogenic tvål.
Ren och torr handduk.
Ventilerande kläder.

Höga temperaturer

Gravida kvinnor känner oftast varmare och är mer känsliga för värme på grund av ökad ämnesomsättning. Under graviditet bör kvinnor undvika uttorkning och överhettning, vilket kan leda till en ovanligt hög kroppstemperatur-eller hypertermi. Enligt American Association Graviditet kan hypertermi under graviditeten orsaka ryggradsmissbildningar, som ryggmärgsbråck, i ett växande foster. Både sol och solarium på en salong kan möjligen leda till hypertermi.

Folsyra brister

Kvinnor behöver folsyra under graviditeten för att förebygga missbildningar som ryggmärgsbråck och gomspalt. Enligt American Graviditet Association, är UV-ray exponering kopplat till folsyrabrist. Kvinnor kan utsättas för UV-strålar på ett solarium eller i solen. För att undvika exponering för UV-strålar från solen, använd solkräm under graviditet och undvika långvarig exponering för solen.

Kloasma

Kloasma är ett symptom del kvinnor får under graviditeten som orsakar missfärgning på huden. Graviditeten guide "vad som väntar när du väntar" säger att garvning, antingen på en salong eller på stranden, kommer att göra missfärgning, som inträffar runt pannan och kinderna, mer märkbar.

Brun utan sol

En del experter säger Brun utan sol är ett bra alternativ till garvning under graviditeten. Andra säger att det inte finns tillräckliga bevis för att stödja säkerheten vid denna produkt. Även om det är säkert att använda, många kvinnor är mer känsliga för Brun utan sol och andra hudprodukter under graviditeten. Vissa läkare kan rekommendera att vänta tills slutet av den första trimestern innan du använder brun utan sol-produkter. "Vad som väntar när du väntar" antyder det enklaste sättet att undvika problem med Brun utan sol är att undvika att använda det tills efter bebisen är född.

Expertråd

Om garvning eller Brun utan sol under graviditet är fortfarande en frestelse, tala med en läkare. Din läkare kan hjälpa vägleda beslut om huruvida det är säkert att sola.

Previous:nothing Next:viktminskning planer för barn

Relaterade artiklar


 • klimakteriet hjälp för män
 • den bästa halsont rättsmedel
 • hur du får ditt barn på vitamin D mjölk när i rätt ålder
 • hälsosam kost pyramid för barn
 • mage rösterna inredningsidéer
 • vård i slutet av prematura barn
 • HDL i blodet
 • höften bursit behandling övningar
 • det bästa sättet för barn att gå ner i vikt
 • hur man ska behandla bipolär sjukdom med zonterapi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com