behandling med tillväxthormon i vuxen

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-11
Humant tillväxthormon, som normalt produceras av hypofysen, stimulerar celldelning och celltillväxt i människokroppen. Barn som inte tillverka tillräckligt tillväxthormon, HGH, inte når normala höjd som vuxna. Vuxna behöver HGH också, och en brist på detta hormon orsakar letargi, ökad andel kroppsfett, nedsatt psykiskt välbefinnande, minska bentätheten och minskad muskelmassa

mänskliga tillväxthormon källor

I det förflutna, mänskligt tillväxthormon härrörde från hypofysen av mänskliga kadaver. Detta orsakade ett mindre antal fall av Creutzfeldt-Jakobs sjukdom, som ibland kallas galna ko-syndrom, så använd denna källa för HGH mattades under 1980
mänskliga tillväxthormon är nu tillverkas med rekombinant DNA-teknik. . HGH-producerande gener in bakterier så obegränsade mängder av proteinet kan tas fram snabbt, säkert och kostnadseffektivt. Denna form av mänskligt tillväxthormon kallas rHGH.
Om du tror att du har brist på HGH, men har inte sökt behandling eftersom du var bekymrad över att förorening av HGH från mänskliga källor, kan du vara förvissad om att medicineringen är säker att du ska ta.

Diagnos tillväxthormonbrist

Normalt stiger HGH hos människor i mitten av 20-talet, sedan börjar falla och nådde ca en femtedel av sitt toppvärde på 70-talet.
Ett test insulin tolerans, ITT, som utförs av en läkare kan mäta om vuxna patienter som lider av en brist av HGH produktionen. För patienter som inte tål en ITT, en Arginin + GHRH prov får användas. En baslinje blod nivån av IGF-1 skall också genomföras.

Effekter i samband med HGH tillskott

Människor som inte brist på tillväxthormon får liten eller ingen nytta av att ta rHGH. Människor som lider brist på HGH kommer att se en ökning av energi, muskelmassa, motion tolerans, bentäthet och ökad känsla av välbefinnande om de tar rHGH. Dessa resultat visar sig inom sex månader till ett år. Rätt dos av rHGH måste ställas av en läkare. För låg dos har liten eller ingen effekt, kan en för hög dos orsaka biverkningar såsom ledvärk och muskelvärk.

Hur får man mänskliga behandling med tillväxthormon

Kontakta din läkare. Beskriv dina symptom och be att bli testad för en människa tillväxthormonbrist. Ta de provningar som beskrivs av din läkare. Han kommer sannolikt att testa för en HGH brist samt andra möjliga orsaker till dina symtom. När testet är slutfört, om brist har identifierats, ta rHGH enligt ordination.

Previous:nothing Next:de bästa övningarna för att bli av baby fett

Relaterade artiklar


 • födelsekontroll effekter på graviditetstester
 • behandling av hyperpigmentering av buk under graviditet
 • hjärthälsa fakta för barn
 • Nicotrol inhalator system instruktioner
 • behandlingar för en rinnande näsa
 • hur man kan minska chanserna att få upprepade svampinfektioner
 • den bästa dieten för att bli gravid
 • laktosfria livsmedel för spädbarn
 • platser att ta ett faderskapstest
 • hur du kan hjälpa ditt barn att återhämta sig från tonsillektomi och / eller adenoidectomy
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com