bikupor behandlingar för barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-06
Hives, även känd som urtikaria är ett vanligt tillstånd som drabbar 10 till 25 procent av människor någon gång under sitt liv. De är ofta ofarliga, men i sällsynta fall kan vara en allvarlig allergisk reaktion som kräver omedelbar läkarvård. Hives hos barn vanligtvis behandlas framgångsrikt med over-the-counter antihistaminer såsom Benadryl, men återigen, får allvarliga reaktioner kräva läkarvård. Barn som drabbas konsekvent anfall av nässelfeber kan behöva se en allergolog för allergi terapi plan som kan omfatta regelbunden allergi skott.

Du behöver:
tvättlapp
. Mild, noncomedogenic tvål.
Ren och torr handduk.
Ventilerande kläder.

Vad är Hives och vad som orsakar dem?

Hives kan uppstå som röda, rosa eller vit stötar och /eller höjt bård eller fläckar på huden som kan ha en blek centrum . Hives orsaka allmänt klåda, men de kan också svida och bränna. Hives på barn oftast visas på mage, bröst och rygg. Storleken på bikupor hos barn kan variera kraftigt, från så små som ett insektsbett så stor som en tallrik. De också kan visas i form av en ring eller grupper av ringar som är förenade. Hives kan även ändra plats. Till exempel kan de börja på ett barns ansikte och sedan visas på barnets armar. Hives kan vara allt från ett par minuter till ett par timmar, men i extrema fall kan de komma och gå i flera dagar.

Hives visas när ett barn utsätts för allergener som utlöser bikupor. Som ett resultat av celler i barnets kropp börjar släppa histaminer och andra ämnen som börjar rinna ut från små blodkärl under huden. Den vätska som samlar in, skapar fläckar och utvecklas till bikupor.

Hives kan bli följden av allergiska reaktioner på livsmedel såsom skaldjur, mjölkprodukter, nötter och bär, eller allergiska reaktioner mot läkemedel såsom antibiotika. Insektsbett och stick kan också utlösa finnar av bikupor. Andra orsaker till nässelutslag kan vara solen, virusinfektioner, motion, exponering för kyla och stress eller nervositet.

Hur man behandlar Hives

Over-the-counter antihistaminer är ofta det bästa sättet för föräldrar att behandla nässelfeber hos barn. Så snart nässelfeber uppträder, bör föräldrar behandla sina barn med ett antihistamin för att minimera reaktion. Antihistaminer är oftast administreras var sjätte timme tills reaktionen har läkt ut. Föräldrar kan också använda aktuell calamin lotion om barns bikuporna för att minimera klåda, brännande och stickande känsla.

Hives är vanligtvis inte ett skäl att ta ditt barn till barnläkare eller akutmottagning. Eftersom bikuporna är en allergisk reaktion bör du kontrollera alltid med ditt barn i svåra symptom såsom svårighet att andas, väsande andning, utgivna blek, svaghet, yrsel och /eller ihållande kräkningar, vilket kommer att kräva omedelbar medicinsk behandling. Om ditt barn inte visar allvarliga tecken på en allergisk reaktion men erfarenheter svullnad av händer och fötter vid sidan av kupor som inte förbättras inom två timmar att ta ett antihistamin, bör du omedelbart söka läkarvård.

Om ditt barn börjar upplever konsekvent anfall av nässelfeber, kan din barnläkare rekommenderar att du besöker en allergolog för testning. Allergolog kommer att kunna identifiera allergener som utlöser reaktioner, och kan förskriva läkemedel och möjliga bilder allergi att behandla breakouts och allergiska reaktioner.

Previous:nothing Next:är garvning säkert under graviditeten?

Relaterade artiklar


 • nyfött barn förkylningssymtom
 • vad är orsakerna till pediatriska magont?
 • övningar för nedre ryggsmärtor under graviditeten
 • av fiberrik kost
 • hur man ska behandla bipolär sjukdom med zonterapi idag
 • vad är RDW på ett blodprov?
 • Hur kan läkare hjälpa dig att sluta röka?
 • graviditet trimestern guide
 • kan jag bli gravid på min tid?
 • hur man lever längre och bättre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com